duminică, 30 octombrie 2016

Kebab persan cu carne de strut



Kebab persan cu carne de strut

De mii de ani egiptenii vânau struţi în savană de dincolo de fertila câmpie a Nilului pentru hrană. Astăzi, struţii se cresc în ferme specializate, pentru consum, deoarece aceste păsări nezburatoare ajung la peste 100 de kg şi au o carne fragedă, asemănătoare cu aceea de vită la gust, culoare şi la textură, bogată în proteine şi vitamine şi foarte sănătoasă pentru că nu conţine grăsimi. Din acest motiv, că este o carne cu cel mai scăzut conţinut de colesterol, friptura de struţ, ca și alte preparate rafinate, se găseşte adesea în meniul restaurantelor ca şi în farfuria de duminică a multor gurmanzi.

Eu am acum ocazia să degust această carne bogată în vitaminele din complexul B, datorită în primul rând statutului meu de buzzer, înscrisă pe site-ul #Buzzstore, ca şi a faptului că am fost selectată să particip la campania #buzzGourmetDeStrut de către cei de la buno-gourmet, singurul site românesc care vinde carne de struţ la noi, din fermele care se află pe teritoriul ţării noastre. Şi pentru că am mai multe feluri de carne de struţ în congelator, am să vă propun la rândul meu mai multe feluri de mâncare din această carne sănătoasă.

Kebab persan cu carne de strut
Astăzi am bucătărit un kebab persan, pe care eu l-am făcut astfel:
- la 500 g carne de struţ tocată, se adaugă sare, piper, scorţişoară, mentă uscată, o ceapă mică, roşie, tăiată mărunt.

Ingredientele se amestecă bine şi se formează cu mâna umedă nişte cârnaţi lungi, cam ca micii, dar mai lungi decât aceştia. Se frig pe grătar în aşa fel încât să rămână suculenţi la mijloc şi se servesc cu o garnitură din orez (eu am pus la fiert orez cu ceapă roşie tocată şi sotată în ulei, la care am dat sare şi piper), cu castraveţi libanezi sau sos tzatziki şi cu pâine de secară.
Kebab persan cu carne de strut

La acest prim contact cu carnea de struţ, din cauza aromelor din kebabul persan, nu pot spune nimic despre gustul cărnii - scorţişoara era predominantă, alături de aroma de ceapă, ceea ce a format o combinaţie îndrăzneaţă - dar pot spune că am mâncat o carne fragedă, foarte asemănătoare ca frăgezime cu micii noştri.

Data viitoare o să vă aduc în atenţie burgerii de struţ.


Poftă bună! :)

Kebab persan cu carne de strut


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




33 de comentarii:

  1. Hmmmm...deci scortisoara a acoperit gustul carnii de strut ! Ei na...daca ai vrut sa mananci ca persanii !
    Sa-ti fie de bine draga mea si astept continuarea...
    Mult succes la robotit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si nu pot spune ca sunt fan mancaruri orientale aromate in felul asta ;) cu robotul e cam asa: la bezea prefer mixerul meu cel vechi. Are o viteza mult mai buna. Robotul nu mi-a batut albusurile spuma nici sa-l tai. Basca, nu ajunge jos, pe fundul vasului, raman vreo doua degete de spatiu liber unde orice compozitie ramane asa cum ai pus-o, dar la un aluat nu e problema, ca-l mai amesteci cu lingura inainte sa-l pui in tava, insa la bezea are mai multe bile negre de la mine.

      Acum sa vad cum rade, cum feliaza si cum toaca, desi masina de tocat electrica am, De Longhi. Foarte buna.

      Ștergere
    2. Of, of....nu ma bucura deloc ca nu esti multumita de el....Pacat !
      Dar...asta e. Mai tre'sa ai putina rabdare.

      Ștergere
    3. Păi, ma asteptam la unele faze, ca citisem in review-urile altora, la alti roboti, ca sunt toti la fel, bezeaua iese, dar cam compacta, iar aluatul de sub tel nu-l invarte ca n-are cum.

      Ștergere
  2. Arata absolut delicios. Nu am mai consumat pana acum carne de strut, dar toate au un inceput. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, merita sa gusti, macar sa ai habar. Nu e rau, seamana cu carnea de vita la gust, daca n-are cine stie ce condimente puternice prin el.

      Ștergere
  3. Carne de strut?! Nu am mancat nici macar oua, dar carne! :D Totusi pare interesanta reteta, multumim. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reteta nu e rea deloc, dar as recomanda scortisoara doar acelora foarte aventurosi intr-ale fineturilor culinare. Mie nu mi se pare ca e un condiment potrivit cu carnea, sincer de tot, mie nu mi-a placut gustul a ceea ce-am gatit. La kebab ma refer, ca orezul a fost excelent.

      Ștergere
  4. Nu e tare sau ațoasă carnea de struț?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, Mihaela, este la fel ca si micii, cel putin carnea tocata. Si nici atoasa, e frageda. Am inteles ca doar friptura la gratar trebuie mediu facuta, pt ca daca e lasata sa se friga bine, devine uscata. Dar asta din auzite.

      Ștergere
  5. Arata foarte bine.Nu am mancat niciodata,dar m-as risca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita o incercare, nu e rau deloc, insa e oarecum scump ;)

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Din cate stiu doar online se gaseste, pe situl struti.ro, sau la unele restaurante, in meniul lor.

      Ștergere
  7. Pare interesant! Mie.mi plac mancarurile diferite, orientale, deci cred ca as incerca reteta ta. Problema e de unde iau carne de strut...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carnea de strut deocamdata nu se gaseste in magazine, din cate am inteles, ci doar online, pe site-ul struti.ro, poate fi comandata.

      Ștergere
  8. Eu nu suport scrotisoara in prajituri, dar pai in mancare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici mie nu mi-a placut in carne, desi in merele din placinta o prefer :P dar mi s-a parut ca a stricat gustul carnii.

      Ștergere
  9. Mi-ai facut pofta de ceva bun si mi s-a facut foame :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am mancat pana acum un astfel de kebab dar sincera sa fiu mi s-a lasat apa-n gura.

    RăspundețiȘtergere
  11. Se gaseste in Hipermarket, eu am mancat la Fundatica, la Ferma de Struti, este tare buna :)

    RăspundețiȘtergere
  12. O sa plec si eu sa vanez struti, nu pe Nil, ci la Mall.:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa, asa...! :D si bine faci, au o carne foarte sanatoasa.

      Ștergere
  13. Pana acum n-am gustat niciodata, dar cred ca e super! Scortisoara n-am pus pana acum in preparatele cu carne, este o idee interesanta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu, Claudia, mie nu m i-a placut aceasta combinatie, chiar deloc-deloc... cu siguranta n-o voi mai folosi vreodata. Dar ce sa zic? Eu nu sunt fan combinatii ciudate, refer modul meu traditional de a manca, rareori gasesc potrivita o alaturare de mancare cu desert.

      Ștergere
  14. Doamne deci cum arata! Mi-e foame rau. Ma intreb daca as ghici ca aia e carne de strut...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea, carnea de strut este rosie, exact ca si carnea de vita. Dar poti fi sigura ca in poze este carne de strut, pentru ca am primit spre testare, gratuit, 3 mostre de carne a 2,5 kg in total si intr-o perioada determinata de timp trebuie sa postez minim o reteta cu asa ceva.

      Ștergere
  15. Interesantă Combinația pentru kebab! Chiar îndrăzneața. As fi tentată sa gust si ru măcar o data carne de struț sa văd cum este ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este rea, e dulce-acrisoara, seamana cu carnea de vita dar e mai altfel... mno, daca ai sa gusti vreodata ai sa sesizezi diferenta. Si e foarte frageda, absolut complet lipsita de grasime. Cel putin bucatile primite spre testare nu au nici macar un firisor de grasime sau altceva decat carne.

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).