duminică, 8 septembrie 2013

Sorbet de capsuni

În vara asta, la Iași am savurat două tipuri de sorbet. Acum vă prezint sorbetul de căpșuni, așa cum l-am făcut eu. Pozele sunt de la terasa de lângă mall-ul Palas, pentru că eu nu m-am priceput la o prezentare fățoasă. De altfel, la cât de repede a dispărut sorbetul din cupe nici timp nu aveam să le bibilesc pt pozat.



Am folosit pentru fiecare porție așa: 100 ml apă, 2 linguri pline de zahăr, 4-5 căpșuni mari, zeama de la o jumătate de lămâie, cca 50 ml apă minerală rece.

Din apă și zahăr am făcut un sirop. Când se răcește de tot, se dă la frigider, sau chiar la congelator să se închege, dar se amestecă bine cu furculița din când în când ca să nu rămână bucăți mărișoare de gheață în el. Înainte de servire se scoate din congelator cu 10-15 minute înainte. Sorbetul nu este un desert solid, în schimb este la fel de rece ca și o înghețată.

Căpșunile și zeama de lămâie se dau prin blender apoi se țin la frigider până se răcește foarte bine. La servire siropul deja scos din congelator și piureul de căpșuni se amestecă omogen și se adaugă puțină apă minerală rece, apoi totul se toarnă în cupe de sticlă, decorându-se cu o felie de lămâie și cu o frunzuliță de mentă deasupra.

Este un desert foarte potrivit în zilele toride ale verii, care se servește cu paiul sau cu lingurița.

Poftă bună!


9 comentarii:

  1. Sa sti ca mie imi place mai mult sorbetul, decat inghetata !
    Poate si pentru ca este mai...light !!!
    Cred ca a fost delicios ....
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  2. Este o bunatate.Mie imi place sa-l savurez si iarna la fel de mult.
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iarna nu m-as incumeta, am probleme cu gatul dar vara da! E o adevarata binefacere pe canicula. Pupici!

      Ștergere
  3. délicieux et rafraîchissant bravo
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. C'est vrais, Fimere! Merci beaucoup pour votre visite! Une dimanche agreable!

      Ștergere
    2. Oana D. ai cam lipsit de la orele de franceza si din pacate cam stalcesti frumoasa limba a lui Molière. Da-mi voie sa te corectez!
      C'est VRAI, Fimère! Merci beaucoup DE votre visite! UN dimanche agrÉable!
      Iar un francez n-ar spune "c'est vrai" ci mai degraba "vous avez raison"!
      Asa ca s-avem rezon!

      Ștergere
    3. :) dupa niste zeci bune de ani de cand am terminat liceul este mai mult decat normal sa uit franceza pe care am studiat-o 11 ani in scoala. Tradusesem cu google, cu siguranta! Pe de alta parte, vizavi de replica din final ca un francez ar spune altfel, fara indoiala asa este, dar eu nu sunt frantuzoaica si nu am afirmat NICIODATA ca as sti limba franceza la nivel nativ, avansat ori mediu! Mai tin minte cate ceva, asa, ca printr-o ceata deasa, si cam atat.

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).