vineri, 20 mai 2022

Ciocolaterie cu gust - pralinele de la Luado Chocolate

Ciocolaterie cu gust - pralinele de la Luado Chocolate



Ciocolatierul (se scrie și șocolatier sau chocolatier) este maestrul cofetar care produce bomboane de ciocolată, trufe, marțipan, praline, prăjituri și produse de patiserie de serie mică, însă toate pe bază de ciocolată.
Această meserie de tip meșteșug, chiar și astăzi se învață de la un maestru ciocolatier care își dezvăluie secretele către ucenici, chiar dacă există din ce în ce mai mult tendința ca arta produselor de ciocolată să fie învățată la niște cursuri de specialitate.

Ce este un maestru ciocolatier   

De la prepararea amestecului dulce, trecând prin decor, până la vânzare, un ciocolatier profesionist și cu experiență stăpânește întregul lanț de creare și fabricare a produselor, toate cu respectarea standardelor de sănătate și siguranță. Un ciocolatier este un adevărat specialist în ciocolată și un artist culinar. El se ocupă de proiectarea, prepararea și decorarea acestor dulciuri. De asemenea, poate face și alte preparate, precum creme, ganache-uri, piese ornamentale pentru diverse sărbători precum Paștele și Crăciunul, sau pentru evenimente private, petreceri, nunți, etc.

Un maestru ciocolatier poate să aibă un laborator propriu și un mic magazin de desfacere, dar pentru că produsele sunt mai scumpe decât cele de la market, fiind de serie mică și cu ingrediente foarte proaspete, adeseori bio, poate să aleagă să lucreze pentru o casă de ciocolaterie mai mare, sau o cofetărie cu laborator propriu unde arta și îndemânarea sa se pot dezvolta mai rapid și mai mult.

Ciocolatieri experți la Luado Chocolate

Astfel de ciocolatieri, care au deprins arta ciocolateriei în Belgia, la Academia de Ciocolata Callebaut, lucrează și pentru Luado Chocolate, producător de ciocolaterie și alte dulciuri din Brașov. Academia Callebaut a fost fondată în 1911 ca o afacere de familie, iar rețetele de preparare a ciocolatei ale lui Octave Callebaut se fabrică și astăzi. La această școală de ciocolaterie maeștri ciocolatieri învață mai ales despre cum să prepare și să lucreze cu ciocolata de acoperire (așa numita couverture chocolat), produs cu mult unt de cacao, a cărui artă numai profesioniștii o pot stăpâni.

Ciocolaterie cu gust - pralinele de la Luado Chocolate
cutie cu 36 de praline
 

Astfel, din mâinile unui maestru ciocolatier ies pralinele, bomboanele de ciocolată cu lapte, sau neagră, cu creme diverse în interior, uneori umplute cu un lichior fin, rom sau coniac și având un fruct mic în interior, o vișină sau o cireașă, cu nuci sau alune, cu fulgi de cocos, toate având un numitor comun - gustul deosebit de aromat și fin și eticheta de produs de lux, în special în ciocolateria blegiană. Pralinele franțuzești diferă ca textură și conțin aproape întotdeauna alune, iar cele americane sunt mai lejere, au mai puține grăsimi, dar mai mult sirop și seamănă cumva cu ciocolata noastră de casă.

În orice caz, o cutie de praline pregătite de un maestru ciocolatier este un cadou special pentru oricine și e o încântare a gustului pentru cine le consumă.
La Luado Chocolate se găsesc praline de diferite feluri, ambalate în cutii elegante, câte 36 de bomboane, sau 25, sau chiar și numai 9 ori 4 praline, în funcție de dorința cumpărătorului. Pe lângă produsele de ciocolaterie Luado comercializează și înghețată sau alte tipuri de deserturi, ciocolată caldă, dulciuri pentru copii, dar și pentru horeca, prăjituri și produse de patiserie, precum ecleruri, ori profiterol sau negrese (brownie) după rețete proprii.

Ciocolaterie cu gust - pralinele de la Luado Chocolate
cutie Oriental cu 9 praline
 

Luado Chocolate are două magazine de desfacere în Brașov, pe strada Poarta Șchei nr. 2 (centrul vechi) și în Coresi Shopping Resort, pe strada Zaharia Stancu, însă o parte din produsele lor se pot comanda și online pe site. Livrarea se face în 2 până la 5 zile lucrătoare.

Chiar acum citesc pe pagina lor de facebook că au pregătit dulciuri speciale pentru copii și un eveniment în magazinul din Poarta Șchei, în vederea sărbătoririi de 1 iunie. Copiii (pare că trebuie să se înscrie undeva - dacă sunteți din Brașov luați legătura cu cei de la Luado Chocolate) vor vedea cum se fabrică pralinele și vor învăța când și cum să mănânce ponderat ciocolată, apoi vor degusta produse pregătite pentru ei. Toate acestea se vor desfășura pe parcursul perioadei 26 mai - 3 iunie în Brașov.

Dacă doriți informații suplimentare sau vreți să participați la evenimentele pregătite pentru Ziua Copilului, puteți contacta Luado Chocolate la nr. de telefon 0737-390.000 sau pe e-mail office@luado.ro Mi-aș dori să fiu în Brașov peste două săptămâni și să vă spun cât de mult mi-au plăcut pralinele Luado cu ciocolată belgiană. Dar pentru că din motive obiective nu pot pleca, aștept părerea voastră a celor care sunteți brașoveni și care de 10 ani apreciați produsele de ciocolată Luado.

sursă foto 1 - pixabay.com




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!


Facebook Share pin




5 comentarii:

  1. Ce pofta mi-ai făcut de ciocolată

    RăspundețiȘtergere
  2. Ador ciocolatele si chiar as vrea sa le incerc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Avem un ciocolatier in zona unde locuiesc, face niste bomboane cu adevarat gustoase si sanatoase! Gina H.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ador pralinele de ciocolata, le prefer pe cele umplute cu crema.

    RăspundețiȘtergere
  5. Iubesc ciocolata si salivez numai cat am primit imaginile cu aceste bunatati

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).