sâmbătă, 8 octombrie 2016

Salata thai calda cu pui (meniu restaurant Noir)

Salata thai calda cu pui (meniu restaurant Noir)

Seara buna, prieteni gurmanzi!
In dupa amiaza asta am avut o invitatie la restaurantul meu preferat din Piatra Neamt, Noir, la o aniversare intre buni prieteni. Meniul a fost la alegere, asa ca eu, care de la o vreme imi numar caloriile cat de abitir pot - si metoda da rezultate, mai incet dar mai sigur! - am ales o salata mica, thai.

Mi-a placut foarte mult ce am avut in farfurie, si cu toate ca nu se prea observa, ca n-am avut inspiratia sa rasfir salata inainte sa fac poza, ingredientele au fost asa:
- bucatele de piept de pui fript la cuptor banuiesc, pt ca nu s-a vazut nici o urma de gratar, apoi trase putin in sos chili dulce. Asta sa zicem ca a fost de cca 80 g.
- salata verde creata si rucola, cam inca 80 g.
- castravete proaspat - sau cel putin asa parea, dupa aspect si gust, desi unele bucatele erau ca niste semicercuri, insa daca o fi fost avocado, probabil ca nu mancam toata salata, ca eu nu sunt fan al gustului acestui fruct. Aici au fost cca 20-30 g.
- cateva fasii de ardei copt, in otet
- seminte decojite de floarea soarelui.

Toata salata a avut 200 g, a venit calda binisor, de la bucatile de piept de pui cu sos si in afara de sosul de chili dulce, n-a mai avut altceva decat putinul otet de la ardeii copti. N-a avut ulei si ma bucur ca a fost asa - n-am zis asta pt ca ar fi trebuit sa aiba, nu stiu daca trebuia sau nu, ca pe internet sunt o gramada de variante de salate thai, dar eu am apreciat ca salata n-a avut ulei. Nici cand imi fac acasa o salata, de oricare fel ar fi (in afara de vinete), nu o asezonez decat cu un praf de sare, uneori. De regula eu consum salatele ca atare, fara sare-ulei si mai ales fara otet.

Asadar va indemn sa preparati salata asta cand aveti o bucata de friptura de pui ramasa in frigider si dispuneti de restul ingredientelor mentionate.

Poftă bună! :)

Salata thai calda cu pui (meniu restaurant Noir)







Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




2 comentarii:

  1. Sa-ti fie de bine draga Oana.
    Dupa cum o descri tu, trebuie sa fi avut un gust tare bun si arata si minunat. Usor de facut dar savuroasa ! Trebuie incercata...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De aratat, arata ca o salata, era buna, ce-i drept. Nu nemaipomenita, dar buna, comestibila :) poate rucola aia, mi-ar fi placut sa fie ceeeva mai putina, pt ca dadea uneori un gust amarui.

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).