sâmbătă, 11 iunie 2011

Tiramisu

Azi am bucatarit si am prajiturit toata ziua. Asa ca vor urma pe blog crap prajit cu saramura, oua umplute, ciorba de peste, tarte cu struguri. Dar acum, the best of today, tiramisu.

Desi aveam cateva retete, desi netul este si el o sursa de retete de tiramisu care mai de care mai bune, eu am facut aceasta prajitura in felul meu. Adica nu cu mascarpone, pe care o simt in ficat imediat dupa ce gust din aceasta branza extrem de grasa, ci cu frisca.

Asadar am folosit: 2 pungi de piscoturi Boromir, cherry Angelli (dar nu cred ca a fost cea mai fericita combinatie, data viitoare pun rom), un ibric mare de cafea tare, 500 ml frisca fara zahar, o jumatate de ciocolata amaruie.

Am pus pe foc o cafea, din 300 ml apa, 4 lingurite pline varf cu cafea Lavazza aurie (este cafeaua mea preferata), o lingura plina de zahar si inca vreo 5-6 pastile de zaharina, sa fie dulce-dulce, asta ca sa compenseze lipsa de dulceata a friscăi.
Apoi am batut frisca (jumatate crema Meggle, jumatate iaurt Numa' Bun de la Napolact, de data asta, ca aveam doar niste smantana la congelator, dar dupa ce se dezgheata ramane prea moale). Am pus un strat de piscoturi in tava, le-am insiropat cu jumatate din cantitatea de cafea plus 8 linguri de Angelli si am turnat apoi jumatate din frisca niveland cu dosul lingurii.

Peste stratul de frisca am pus al doilea strat de piscoturi pe care l-am insiropat la randul lui cu cafea si Angelli, si cu putin zaţ, din greseala :)

apoi am turnat si restul de frisca niveland ceva mai uniform. La urma am ras ciocolata deasupra apoi am dat tava la frigider pentru cateva ore.
Ingredientele mi-au ajuns pentru o tava de 23/23 cm.
Dupa care am portionat si am servit. Pofta buna! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).