duminică, 3 septembrie 2017

Platou maxi cald de la Diesel




Platou maxi cald  de la Diesel


În vara asta am avut musafiri la masă exact în perioada în care făceam zacuscă. Şi eu am o rețetă din care ies 15 borcane mari, nu doar câteva. Îmi trebuie cel puţin două zile pline să stau de ea, până coc totul, curăț şi până o pregătesc. Iar dacă stau să mă gândesc mai bine, cred că au fost 3 zile în care am făcut-o, că vinetele le copsesem dinainte de ardei şi gogoşari.

Aşadar aveam musafiri la masă, obligaţie de familie, şi, din cauza oboselii, nu aveam starea necesară să mai fac şi mâncare pt 5 persoane. Aşa că am apelat la restaurantul la care apelez de obicei, Diesel - nu e neapărat preferatul meu, însă cred că acum devine favorit, pentru că în timp ce alţii îmi închid telefonul (Laguna şi autoservirea Aroma), cei de la Diesel răspund chiar dacă e oră de vârf şi chiar dacă au restaurantul plin.

Am comandat un platou maxi cald, mix de preparate diverse, din carne. Şi am primit o tavă îmbelşugată, cu de toate, cu multă carne de toate felurile - cordon bleu de pasăre, chifteluţe, şuviţe de pasăre pane, costiţe de porc, aripi de pasăre cu susan, rulouri din cartofi prăjiţi cu bacon, crochete din cartofi cu caşcaval. Totuși, după cum era scris în meniu, aşteptam ceva mai mulţi cartofi prăjiţi, simpli, şi salată, însă salata era doar de decor, că totul a fost pus pe un pat de frunze de salată verde.

Cred că n-ar fi rău să se specifice că acest platou conţine aproape exclusiv carne, că dacă vrei salată şi garnitură trebuie să-ţi faci singur, acasă, ori să comanzi separat. Însă în orice caz, totul a fost foarte bun şi peste aşteptările mele. Un asemenea platou te scoate din impas când ai musafiri (neaşteptaţi) la masă sau când, aşa cum am păţit eu, ai musafiri dar nu ai chef de bucătărit, în căldurile verii, mai ales.

Ceea ce vedeţi pe farfuria din poză este doar un exemplu, din fiecare sortiment au fost câte minim 5-6 bucăţi, iar chifteluţele au fost vreo 20-25 (şi au fost cele mai gustoase chiftele pe care le-am mâncat vreodată). Platoul ajunge pentru 6 persoane sau chiar mai mult, dacă faceţi garnitură şi salată separat.


Platou maxi cald  de la Diesel


Poftă bună! :)




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




2 comentarii:

  1. Arata minunat platoul si daca zici ca a fost tare gustos, inseamna ca te-a ajutat tare mult o data cu venirea musafirilor.
    Dar pretul ? Ai fost multumita si de el ?
    Ca la noi un platou de 6 persoane costa 120 ron...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Piatra Neamt sunt oameni bogati :))) platoul costa 160 de lei si are 2 kile. Insa banuiesc ca nu e intotdeauna atat de multa carne in el. Zic asta pt ca in ziua aia am comandat si tochitura pt maica-mea, si era numai cu carne, fara slanina si carnati, ca de obicei, iar maica-mea a apreciat acest lucru, ca ea numai carnea o alege din tochitura.

      Era pe 14 august, in postul sf. Marii, inainte de ziua de 15. Banuiesc ca de aceea au bagat carne la greu in comanda mea, pt ca fiind post, n-au fost nici nunti in perioada aia si nici multe comenzi la felurile cu carne. Am sa tin minte chestia asta, si in posturile mari, o sa mai comand feluri cu carne, ca sigur sunt mai bune atunci :P

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).