luni, 22 noiembrie 2010

Salata de boeuf


La noi in casa din meniul unei aniversari sau a unei sarbatori rareori lipseste salata de boeuf.

Modalitatea in care o facem este urmatoarea: un piept de pui, 3-4 morcovi mari, 2 radacini de patrunjel mari, 5-6 cartofi, o telina, un borcan mare de castraveti murati, 500 g maioneza, sare, piper, mustar. In general, cantitatea de carne sa fie cam 30-40% din cantitatea totala de salata.

Legumele si carnea se fierb si dupa ce au fiert se scot imediat din apa si se pun deoparte intr-un castron (daca le mai lasati in apa, se inmoaie prea tare si salata iese lesioasa la gust). Pana se racesc, se pot taia castravetii cubulete si se pun intr-un lighean, bine storsi in pumn. La fel se procedeaza cu toate legumele, taindu-le cubuletele de aceeasi marime.

La urma se da carnea prin masina de tocat si se adauga la legumele taiate.









Se da sare, piper, cateva linguri de mustar.


Se lasa deoparte si se face o maioneza in modalitatea descrisa in reteta din link sau in oricare alt fel obisnuiti s-o faceti.

Se adauga apoi aproximativ 3/4 din maioneza in salata si se amesteca bine. Daca mai trebuie, se mai adauga sare.


Dupa ce totul este bine omogenizat, se aranjeaza pe platouri (din cantitatea aceasta au iesit 3 salate de marime medie) si cu restul de maioneza (daca doriti, puteti lasa ceva mai multa pentru decor) plus alte ingrediente (masline, gogosari, ou fiert, etc.) se decoreaza salata si se serveste.



2 comentarii:

  1. Oh my god oana!!!!!
    my grandma used to do it exaclt the same and we used to laugh at her (but love it!) the mayo and olive deorations. it really is romanian!! we used to think it's just her doing but now i get that she really did remember things from her mother's kitchen!
    how wonderful, i'm so excited!!
    thank you so much!

    RăspundețiȘtergere
  2. I am pleased to hear that you like it :)

    Iris, I started translating the conserves/canning though they might be rather difficult to prepare, mainly the eggplant zacusca. Still its taste is delicious.

    Thank you for visiting my blog, Iris, I am looking forward to see you here again :)

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).