vineri, 10 septembrie 2010

Scalopina cu sos de lamaie


De multe ori cand merg la restaurant, prefer sa comand o scalopina cu sos de lamaie de la Nefertiti.
Acum va dau si voua reteta: pentru fiecare portie considerati 100-150 g piept de pui, garnitura de cartofi prajiti sau legume diverse fierte, 2-3 linguri de sos de lamaie, verdeata pentru decor, sare, arome.

Carnea pentru scalopina se taie felii subtiri, se bate cu batatorul, se da sare si piper sau orice alte arome preferati la pui.



Se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei

si zeama de la o lamaie,

in asa fel incat sa nu se rumeneasca, ci doar sa se inmoaie foarte bine. Lamaia oricum fragezeste carnea de pui, si va recomand sa stropiti cu zeama de lamaie si snitelele inainte sa le dati prin ou si faina.

Cand este gata se scoate pe farfurie impreuna cu sosul. Garnitura este de obicei de cartofi prajiti, dar poate fi alcatuita si din morcov+cartof+ceapa+fasole verde fierte, sau legume mexicane fierte.

Pe deasupra se pune patrunjel verde.

Daca mai doriti sos, puneti intr-o tigaie putin ulei si zeama de la o lamaie mare, eventual indoita cu 2-3 linguri de apa si dati cateva clocote.
Mai ales la cartofii prajiti acest sos se potriveste foarte bine.
Scalopina se poate pregati si din carne de porc.

In fotografie este o portie de scalopina de pui cu lamaie si cu castraveti libanezi


Si portia de la restaurantul Nefertiti din Piatra Neamt. Se observa ca sosul este facut cu faina. Eu il prefer fara pentru ca este mai dietetic. Foto facuta in seara de 4 febr. 2011.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).