luni, 3 iunie 2013

Cum se păstrează cașul


Nu am pretenția că metodele folosite de mine sunt singurele sau cele mai bune. Dar sunt niște idei simple de urmat, având în vedere că noi așa conservăm cașul până primăvara viitoare de ani de zile.

Prima metodă: după ce a fost ținut câteva zile într-un loc aerisit să se mai usuce - de regulă cașul este umed când îl cumperi, primăvara - îl tăiem felii groase, dăm puțină sare pe deasupra și fiecare felie o învelim în pungă de plastic apoi toate feliile le punem într-un sertar la congelator.



A doua metodă: se feliază cașul și se dă prin mașina de tocat. Se dă sare după gust și se formează suluri învelite în folie transparentă care se pun la congelator.




Când avem nevoie de o felie sau de un rulou, îl scoatem de la congelator și îl lăsăm în frigider până când se dezgheață - de regulă de seara până dimineața. Dacă îl scoateți direct din congelator la temperatura camerei, se dezgheață mult prea repede, pierde apa și rămâne un fel de brânză zguroasă și neplăcută la gust chiar.

Așa că poftă bună la mămăligă caldă cu caș frământat toată iarna! :p

Dacă ți-a plăcut, distribuie să afle și alții:



10 comentarii:

  1. am adus o roata de cas de la gura humorului si cat am fi noi de mancaciosi nu-l razbim cu una cu doua, asa ca aceasta metoda de pastrare ne va fi de mare folos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este, și noi mâncăm destul de mult caș, mai avem o jumătate de sertar de congelator încă plin! :)

      Ștergere
  2. metoda pastrarii cu sare este preferabila caci dupa aceea poti folosi casul cum vrei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihai, ma bucur ca ti-am fost de folos si multumesc pt vizita!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru reteta. Ambele variante sunt bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag! Noi asa punem cașul la păstrat an de an.

      Ștergere
  5. Poti pune si fara sare in congelator

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-mi dau seama daca este un sfat sau o intrebare. Dar daca este intrebare, sigur ca da, la congelator se poate pune si fara sare, insa noi asa l-am pus mereu.

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).