joi, 30 mai 2013

Briose cu visine


La noi încă nu au apărut vișinele, știu asta pt că am un vișin în curte și abia s-a scuturat floarea. Dar aveam la congelator o pungă.

Așadar: 2 ouă mari, 200 g zahăr, zahăr vanilat, 50 ml ulei, 100 ml lapte, un plic de praf de copt, coajă de lămâie, 8-10 linguri de făină, 250 g vișine fără sâmburi, unt pt uns.Ouăle se mixează bine cu zahărul și zahărul vanilat. Apoi se adaugă uleiul, laptele, coaja de lămâie, faina și praful de copt. Trebuie să rezulte un aluat curgător, ca la chec sau pandișpan.
Se ung formele de brioșe (mie aluatul mi-a ajuns de o tavă plus încă două brioșe, adică 14) cu unt sau se pun hârtii speciale, însă eu de data asta nu am mai avut.
Se umplu formele pe 3 sferturi cu aluat, apoi se presară în fiecare brioșă 5-6 vișine. Se dă tava la cuptorul preîncălzit cca 30 de minute la foc potrivit, până când sunt ușor rumenite și trec testul scobitorii. Se scot din formă și se lasă la răcorit. Eu le mănânc și călduțe, așa de mult îmi plac :p

Sunt alături de niște negrese cu cremă pt că așa am făcut desertul pt o masă cu prietenii.

Poftă bună!


Un comentariu:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).