Despre mineMă numesc Oana. Oana Durican.
M-am născut într-o zi de ianuarie în Piatra Neamț, am urmat școala generală și liceul, de matematică-fizică pe atunci, Petru Rareș, în urbea natală, apoi mi-am continuat studiile la Universitatea din București, secția geografie-engleză. Astăzi predau engleză la liceul din micul orășel Bicaz (NT).

O parte din hobby-urile mele sunt câteva meșteșuguri feminine clasice (goblenit, croșetat și tricotat), filmele și serialele, cărțile, călătoriile, pisicile. Pentru că îmi place să mă exprim în scris, m-am apucat de bloguri. La un moment dat, prin 2009, am îmbinat bloggingul cu bucătăreala în acest blog culinar care a cunoscut un oarecare succes vreo câțiva ani, la începuturile lui.

Nu sunt vreo nu știu ce pricepută într-ale bucătăriei, și recunosc sincer că până când nu mi-am făcut blogul nu găteam decât rareori, pentru că la mama acasă știți cum este: tot copil ești și la 5 ani și la 15 și la 50, iar părinții te răsfață oricât de pe picioarele tale ai fi. Iar blogul l-am început pentru că aveam un carnețel cu peste o sută de rețete, copiate din reviste vechi, din calendare și almanahuri, de pe la vecini, colegi de serviciu de-ai părinților mei, de la rude în vârstă etc. Și voiam să le încerc, că nu le făcusem niciodată, să le las și altora să le vadă, să le pregătească, să le guste și să le aprecieze, sau nu.

Așa s-a născut caietul cu rețete vechi și noi, unele chiar de prin 1930.

Eu vă aștept cu drag pe blog, inclusiv în comentarii, poate întrebări, poate critici sau ce aveți voi să-mi spuneți.


2 comentarii:

  1. Felicitări și mulțumiri Oana, adesea m-am inspirat din „Caietul...” tău!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare mult, cititor necunoscut! si scuze ca raspund asa tarziu, de cand cu legea datelor personale, nu mai primesc notificari despre comentarii :(

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).