sâmbătă, 11 septembrie 2010

Snitel de pui Shanghai

Am făcut astăzi reţeta originală, să văd cum iese. De ce zic originală? Pentru că ceea ce am mâncat la restaurant drept Pui Shanghai, era doar sniţel simplu cu carnea făcută fâşii, şi e destul de departe de ceea ce am găsit într-un reţetar pentru restaurante de la începutul anilor '60 drept Şniţel Shanghai.

Deci: un piept de pui pregătit pentru şniţele, adică fără os şi fără piele, o ceapă mică, zeamă de lămâie sau oţet, 2 ouă, făină de grâu (sau porumb, depinde cum vă plac dv. şniţelele), sare, piper, arome pt pui, 1-2 cartofi, câţiva căţei de usturoi, ardei iute tocat mărunt, pătrunjel verde, ulei pentru prăjit. Opţional, 2 linguri de sos de soia şi 2 linguri de sos de roşii, o jumătate de linguriţă de zahăr. 

Pieptul de pui se porţionează pentru şniţele, se bate carnea, se sărează, se dă piper, se pun arome. Din 2 ouă şi 2-3 linguri de făină se face amestecul prin care se dau şniţelele apoi se prăjesc nu prea mult în tigaie, numai cât să se rumenească puţin.


Ceapa se curăţă, se spală şi se taie rondele sau pătrăţele. În uleiul rămas de la şniţele, scurs de resturile de făină, se căleşte ceapa cu puţină sare sau cu Delikat, ardeiul iute mărunţit şi usturoiul curăţat şi tăiat bucăţele, doar câteva minute. După aceea se toarnă un pahar mic de apă, zeama de lămâie (sau oţetul, depinde ce preferaţi şi ce aveţi în casă) şi dacă doriţi, sosurile de soia şi de roşii şi zahărul. Se lasă la fiert cu capacul pe tigaie aproximativ 10 minute, la foc mic şi se mai mestecă din când în când.

Cum am constatat că sosul are puţin gust de făină arsă, totuşi, recomand să se folosească altă tigaie şi alt ulei pentru prepararea lui.

După aceea se fierb încă 5-7 minute şniţelele în acest sos, tot cu capacul pus. Numai dacă sosul e prea apos, scoateţi capacul şi lăsaţi să scadă dând focul la potrivit. 

Se serveşte cu cartofi natur drept garnitură, ornaţi cu pătrunjel verde. 

Acest fel de mâncare poate fi făcut cu orice fel de carne pentru şniţel: porc, vită, viţel, doar că se fierbe ceva mai mult în sos, cam 10-12 minute, ca să nu rămână crudă, mai ales carnea de vită.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).