sâmbătă, 11 septembrie 2010

Drob de hribi sau de carne


Hribii sunt nişte ciuperci de pădure, foarte bune la gust. Cred că se mai numesc mânătărci şi arată aşa:
 

Drobul de hribi conţine: 1,5 kg de hribi daţi prin maşina de tocat, 5-6 ouă, 3 cepe mari, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, optional o legatura de asmatui (hasmațuchi), piper, sare.


Dacă aveţi hribi uscaţi, atunci va trebui să-i puneţi într-un vas cu apă să se înmoaie. Dacă sunt proaspeţi sau conservaţi la borcan, trebuie doar curăţaţi şi spălaţi.


Ceapa se curata, se spala se taie marunt si se caleste in ulei cu capacul pus. In poza cantitatea este pentru doua portii. 


Hribii se dau prin maşina de tocat, se amestecă cu ceapa calita, cu ouăle întregi, mărarul şi pătrunjelul tocat, sarea şi piperul. Trebuie să iasă un amestec moale, care să curgă ca un aluat gros, iar dacă amestecul nu e destul de moale, atunci adăugaţi puţină apă.


O tavă de cozonac se unge bine cu ulei şi se tapetează cu hârtie de copt. Amestecul se toarnă în tavă şi se dă la cuptorul preîncălzit la foc potrivit 45-50 de minute.


Se foloseşte atât ca aperitiv cât şi ca fel principal de mâncare.



În loc de hribi puteţi folosi orice alte ciuperci, iar dacă vreţi un drob de carne, reţeta este aceeaşi, doar că în loc de ciuperci se pune carne tocată, se adauga putina paine muiata si stoarsa, iar în loc de apă se adaugă un pahar de vin alb.
La drobul de carne se pot pune în  tavă înainte de a o da la cuptor, 3-4 ouă fierte şi decojite, în aşa fel încât atunci când tăiaţi feliile de drob ele să aibă un rondel de ou fiert în mijloc.


Reteta de drob de miel: aici



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).