duminică, 21 iunie 2020

Mâncare de dovlecei (de post)

Mâncare de dovlecei (de post)


Așadar e postul Sf. Petru și Pavel. Dacă tot este post, și dacă tot aveam în casă niște dovlecei, am zis să fac o mâncare de dovlecei, simplă, o rețetă rapidă, că la ce foame aveam, nu mai rezistam mai mult de un sfert de oră. Vă plac dovleceii? Mie da. Atunci hai să vedem cum se face această rețetă simplă de mâncare de dovlecei vegană, că tot sunt la modă rețetele vegane, care a fost gata în 10 minute, dacă nu chiar și mai puțin.

Pentru o porție am avut nevoie de un dovlecel de cca 500 g (necurățat), o ceapă verde, un cățel de usturoi, mărar, sare, ulei (de rapiță, de preferință). În funcție de câte porții doriți, majorați cantitățile.

Dovlecelul l-am curățat de coajă și l-am spălat, apoi l-am dat prin răzătoarea mică direct într-o tigaie cu puțin ulei după care am tăiat ceapa și am adăugat un praf de sare. Am lăsat focul la mic și capacul pus. Cine dorește și are ceva mai mult timp la dispoziție, poate tăia dovleceii în cubulețe sau în bucățele mai mărișoare, și poate înăbuși ceapa în prealabil, eu am vrut să fiarbă totul repede ca să nu aștept. Aveam câteva fire de ceapă deja călită în tigaie, pentru că înainte de asta pregătisem niște ceapă pentru un pilaf.

Mâncare de dovlecei (de post)

Apoi am mai mestecat din când în când cu o lingură de lemn. Între timp am pregătit mărarul tăiat fin și usturoiul tăiat bucățele. Când apa lăsată de dovlecel a scăzut aproape de tot (se aude zgomotul specific de prăjire în ulei, nu acela de fierbere) am adăugat usturoiul și mărarul la mâncare și am mai lăsat un minut pe foc apoi am închis focul. Asta a durat cca 10 minute în total, ca timp de preparare.

Rețineți, mereu capacul de la tigaie a fost pus, nu am preparat mâncarea fără capac!

Am servit cald, cu pâine proaspătă. Acest fel de mâncare vegan poate reprezenta și o excelentă garnitură pentru copănele de pui la cuptor sau alt gen de carne.


Poftă bună! :)

Mâncare de dovlecei (de post)



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin tweet





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).