joi, 5 decembrie 2019

6 idei de depozitare intr-o bucatarie mica

6 idei de depozitare intr-o bucatarie mica

Nu toată lumea poate avea o bucătărie spațioasă, așa cum îți poți permite într-o casă. În apartamentele de bloc, în special în cele construite în anii '60-70, bucătăriile sunt chiar foarte mici, că de-abia încap cele trebuincioase iar frigiderul trebuie plasat într-un holișor ca să te poți mișca în voie, cât de cât. Pentru a te descurca cu toate lucrușoarele, de multe ori este nevoie să apelezi la spații de depozitare suplimentare și la trucuri de organizare inteligente.

1. De exemplu cu niște rafturi de sârmă sau de plastic suplimentare, puteți înmulți spațiul de depozitare vertical din dulap sau din frigider, oferindu-vă și mai mult spațiu pentru toată vesela. Acestea au un sistem foarte ușor de prindere de raftul existent și, mai ales dacă distanța dintre două rafturi este prea mare, ele sunt ideale pentru a vă pune mai multe vase, boluri, căni, etc, într-un dulap. Astfel de rafturi suplimentare se găsesc, de exemplu, pe site-ul neer.ro, unde sunt, de asemenea, multe alte ustensile de bucătărie moderne și folositoare.

6 idei de depozitare intr-o bucatarie mica

2. Multe dintre noi avem în casă tot felul de ceaiuri, păstrate în cutia lor originală, dar aceasta înseamnă o risipă de spațiu. Mie îmi trebuie un raft dintr-un dulap suspendat pentru toate ceaiurile, și de multe ori cutiile mai au doar câteva pliculețe. Atunci un organizator special de ceaiuri, în care să fie puse doar pliculețele, fără cutii, este ideal și dintr-un foc cel puțin jumătate din spațiul de depozitare ocupat până atunci se eliberează. Reduceți dezordinea - și păstrați-vă colecția de ceaiuri - cu un organizator compact de ceai.

3. Deși arată profesional, diversele cuțite de bucătărie ocupă un spațiu destul de mare. Am văzut undeva pe net o metodă de stocare originală, cu un suport magnetic pe care toate cuțitele sunt aliniate frumos. Ba chiar și tacâmurile uzuale pot fi păstrate pe un astfel de suport, dacă el este îndeajuns de lung.

4. Paharele cu picior pot fi atârnate ca la baruri, pe un suport din lemn sau metalic, cu șină. Astfel eliberați spațiu în dulapul de bucătărie și paharele se scurg frumos când sunt spălate fără să mai fie nevoie să le ștergeți - eu, una, nu suport să șterg vesela pentru că nu am găsit niciodată șervetul ideal, care să nu lase scame sau puf. Așa că prefer să spăl paharele și farfuriile cu apă fierbinte, după care le las la scurs și uscat pe uscătorul de vase.

6 idei de depozitare intr-o bucatarie mica

5. Toate spațiile libere pentru depozitare bucătărie de sub masă ori cele laterale înalte de lângă ghenă pot fi folosite, dacă aveți pe cineva în casă care se pricepe la meșterit niște rafturi. Apoi veți acoperi zona, dacă este necesar, cu o perdeluță din material opac, ca să nu se vadă inestetic ceea ce depozitați acolo.

6. Folosiți blaturile de sus ale dulapurilor. Locurile respective oferă un spațiu excelent pentru depozitare. Și nu doar la bucătărie, eu folosesc blatul de sus al dulapului și în dormitor, sau chiar la sufragerie, deși nu este întotdeauna cea mai elegantă soluție. Acolo puteți păstra platourile și vesela pentru ocazii speciale sau alte obiecte de care nu aveți nevoie de atât de des.

Voi ce spații suplimentare de depozitare folosiți la bucătărie?


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!14 comentarii:

 1. Am reusit sa am o bucatarie mare si spatioasa cu multe locuri de depozitare si uneori mi se pare ca nu sunt suficiente.

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu am dulapuri pana in tavan, tocmai pentru ca bucataria e pitica :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Unii au organizator de ceaiuri, eu am organizator de capsule Tassimo, pentru a economisi spațiul.

  RăspundețiȘtergere
 4. Si eu am o problema cu spatiul, dar o sa incerc sa il intrebuintez asa cum ne-ai propus tu.

  RăspundețiȘtergere
 5. Și eu folosesc tot felul de organizatoare și seturi de sertare de depozitare. Știu că cei de la neer au, chiar mă gândeam să mai caut câteva.
  Mulțumesc!

  RăspundețiȘtergere
 6. Am doar câteva rafturi suplimentare. Sincer, insuficiente. Oricum, intenționăm să ne mutăm și sper ca acolo să pot organiza altfel spațiul.

  RăspundețiȘtergere
 7. Imi plac micile trucuri astea care te ajuta sa economisesti spatiu. Chiar imi doresc si eu cateva sertarase de genul

  RăspundețiȘtergere
 8. Foarte bune ideile tale. O sa tin cand de ele dupa ce ma mut in noua casa..

  RăspundețiȘtergere
 9. Și eu folosesc diverse organizatoare în bucătărie pentru a face economie de spațiu dar și pentru a le avea "la locul lor"

  RăspundețiȘtergere
 10. Ideea cu rafturile îmi place, însă eu mereu am dorit o bucătărie mare. �� ��

  RăspundețiȘtergere
 11. Mie mi-a facut sotul niste suporturi din lemn suspendate pentru condimente. Aveam prea multe in sertare si nu mai stiam de ele. :)) Ce faina e ideea cu rafturile alea pentru frigider.

  RăspundețiȘtergere
 12. Super idei. La un apartament mereu e nevoie de asa ceva... e mai greu sa gasesti loc pentru toate

  RăspundețiȘtergere
 13. Chiar am vazut zilele trecute un video cu genul acesta de sertare, chiar sunt utile intr-o casa.

  RăspundețiȘtergere
 14. Ce idei interesante!! Rafturile suplimentare pentu frigider mi de par tare interesante!! Eu folosesc cutii de depozitare uneori si ma ajuta mult.

  RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).