duminică, 8 iulie 2018

Tort cu crema de curmale


Tort cu crema de curmale

Tort cu cremă de curmale, rețetă culinară. Cum se face tortul cu cremă de curmale pas cu pas. Ingrediente și mod de preparare la rețeta de tort cu cremă de curmale.

Aveam prin congelator două foi de tort rămase de ceva timp acolo și m-am gândit să le scot și să le folosesc. Așa că ieri am făcut un desert foarte gustos și rapid, având deja foile gata preparate. Pot fi și foi de tort cumpărate din comerț, este o metodă mai rapidă și mai eficientă, dacă nu aveți timpul necesar pentru a face două, trei foi de tort din rețeta clasică de pandișpan.

Ingredientele folosite la tortul cu cremă de curmale au fost așa:
- 2 foi de tort
- o cutie de mascarpone
- 130 g de curmale Sano vita
- 3 linguri de zahăr pudră
- zeama de la o lămâie de mărime medie
- un pliculeț de zahăr vanilat
- pentru decor, câteva migdale Sano vita, tăiate fin

Mai întâi am pus cca 300 ml apă clocotită peste curmale, ca să se înmoaie, și le-am lăsat cam o oră să stea așa. Ele se înmoaie într-un sfert de oră, dar am mai avut de trebăluit prin bucătărie și au stat mai mult. Au fost foarte bine înmuiate și apa s-a transformat într-un sirop dulce cu gust de curmale pe care am folosit-o la însiropat blaturile de tort.

Tort cu crema de curmale Tort cu crema de curmale Tort cu crema de curmale

Am mixat bine crema mascarpone cu zahărul și zahărul vanilat și apoi am adăugat curmalele înmuiate care s-au mărunțit bine de tot. Cine dorește, poate da prin blender curmalele, eu am vrut să se mai simtă câte o bucățică de curmală prin cremă. După aceea am încorporat zeama de lămâie câte puțin, ca să nu se taie crema și să nu devină prea moale. Puneți zeamă de lămâie atât cât este necesar, nu pe toată odată. Am adăugat doar cât să fie crema de curmale foarte pufoasă.

Tort cu crema de curmale

Am însiropat primul blat, am pus jumătate din cremă peste el, am așezat al doilea blat pe care l-am însiropat și am pus restul de cremă deasupra. Am nivelat frumos, am presărat migdale tăiate fin drept decor și am dat la frigider câteva ore.
Când am gustat să văd ce a ieșit, m-am bucurat că am avut inspirația să adaug lămâie în cremă, pentru că a ieșit un tort foarte pufos și foarte răcoritor, perfect pe zilele caniculare de vară.

Tort cu crema de curmale



Poftă bună! :)




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



8 comentarii:

  1. Imi plac foarte mult curmalele si chiar am sa il fac si eu. Multumim de reteta 😍

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine! O sa incerc si eu aceasta reteta.��

    RăspundețiȘtergere
  3. Un dulce simplu și delicios, n-am încercat până acum curmalele, dar pe viitor voi ști cum să le combin! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce delicios arata, cu siguranță am sa o incerc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce ușor este de făcut și arata foarte bine 😍

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesanta reteta ta, imi place cum arata rezultatul final!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pare delicios acest tort! Cred că o să-l încerc și eu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am sa notez rețetă. Arata tare bine și cred că este și foarte gustos.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).