miercuri, 18 iulie 2018

Prajitura tiroleza


Prajitura tiroleza


Prăjitură tiroleză, rețetă culinară. Cum se face prăjitura tiroleză pas cu pas. Ingrediente și mod de preparare la rețeta de prăjitură tiroleză.

Am citit despre această prăjitură zilele trecute în comentariile de pe un blog culinar. Nu am mai auzit de ea, deși cititorul respectiv făcea referire la o prăjitură de cofetărie de pe vremuri. Eu nu-mi amintesc să fi fost la noi în cofetării așa o denumire de prăjitură, dar poate doar în București era, sau în alte mari orașe. Asta pentru că pe vremea aceea, până și prăjiturile de cofetărie erau aceleași peste tot, conform unui același rețetar standardizat.

Apoi am căutat pe google și am găsit o singură referire de prăjitură tiroleză, în oferta unei cofetării. Poza era concludentă, iar alături scria ce conține această prăjitură tiroleză: ruladă de ciocolată, îmbrăcată în ciocolată și cu top de frișcă, generos.

Pentru ruladă puteți folosi orice rețetă știți, sau rețeta aceasta, pe care eu o consider cea mai bună rețetă de ruladă. Sau, dacă nu aveți timp prea mult la dispoziție, puteți folosi o ruladă cu cremă din comerț la care adăugați ciocolata și toppingul.

Pentru 10 porții de prăjitură tiroleză am folosit o ciocolată cu 85% cacao de 80 g, o lingură de lapte, una de unt și una de zahăr, pe care le-am pus într-un ibric de cafea, la bain marie să se topească bine. Apoi am uns fiecare porție de ruladă cu ciocolată și am dat la frigider câteva ore să se întărească ciocolata. Am așezat porțiile pe o planșetă de plastic lucios, ca să îmi fie ușor când le așez pe platoul de servire.

Pentru topping am folosit frișcă albă (din creme Meggle și brânză mascarpone, ca să iasă mai fermă și mai consistentă) și frișcă la care am adăugat puțină ciocolată topită, rămăsese în ibric, turnată în fir subțire. Astfel, prăjitura mea tiroleză a avut un topping de două culori. Nouă ni s-a părut o prăjitură foarte reușită, atât ca gust cât și ca aspect.

Prajitura tiroleza


Poftă bună! :)

Prajitura tiroleza


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



8 comentarii:

  1. Uau, ce fain arata! Cu siguranta e foarte delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cât de bine arată această prăjitură, acum aud pentru prima dată de ea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Yumy, yumy, cat de bine poate sa arate. Cred ca e delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Iioi ce bine arata, n am auzit pana acum de ea.

    RăspundețiȘtergere
  5. De aratat, arata delicios. Acuma ar cam trebui si gustata zic :-D

    RăspundețiȘtergere
  6. N-am auzit nici eu de prajitura tiroleza, pana acum. Arata absolut delicios. E de incercat. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. nu stiu daca am mai auzit pana acum de aceasta prajitura, dar arata tare bine

    RăspundețiȘtergere
  8. Tocmai ce m-am intors de la Bulgari si am mancat acolo tot felul de dulciuri, dar si asta a ta arata super bine,... parca as mai manca ceva dulce :))

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).