miercuri, 25 august 2010

Buturugă de ciocolată



adică Buche de Noel au Chocolat. Buturugă de ciocolată, rețetă culinară. Cum se face buturuga de ciocolată pas cu pas. Ingrediente și mod de preparare la rețeta de buturugă de ciocolată.


Blat: 4 ouă, 125 g făină, 125 g zahăr. Se mixează gălbenuşurile cu zahărul apoi se adaugă făina, câte puțin.


Albușurile se bat spumă separat, după care amestecul cu făina se încorporează ușor în albușurile-bezea.


Compoziția rezultată se dă aproximativ 20 de minute la foc iute, la cuptorul preîncălzit, într-o tavă pătrată unsă cu unt sau pe hârtie de copt unsa cu ulei.



Se încearcă cu scobitoarea să fie gata aluatul, apoi se scoate rapid din tavă, pe un șervet foarte curat și umed, care se rulează și se derulează cu tot cu blat, rapid, de câteva ori. Se lasă blatul derulat, pe șervet sau mai bine pe un platou. Aluatul iese foarte, foarte fin.

Crema: 125 g unt, un gălbenuș, 150 g zahăr pudră, 125 g cacao sau ciocolată menaj. Se mixează untul, cu gălbenușul, zahărul și ciocolata topită pe bain-marie (adică pusă într-un vas mai mic, care la rândul lui e pus într-un vas mai mare care conține apă care fierbe). După ce crema s-a răcorit, se unge blatul cu un strat uniform, se rulează, apoi se taie oblic capetele ruladei astfel obținute iar cele 2 bucăți tăiate se pun sub formă de cioturi pe buturuga formată din ruladă. Se dă platoul cu buturuga la rece.

Glazura - se poate dubla cantitatea de cremă și jumătate din ea va fi pusă drept glazură. Sau: se face un sirop din 200 g de zahăr pudră, cu un pahar de apă și se fierbe 5 minute la foc tare. Într-o cratiță se pun 150 g cacao, în care se încorporează ușor siropul de zahăr, apoi se dă cratița pe foc mic încă aprox. 5-7 minute. Se dă deoparte și apoi se încorporează în glazură 250 g ciocolată menaj rasă și 50 g unt amestecând continuu până la omogenizarea totală. Când se răcorește, se glasează buturuga cu această cremă și cu o furculiță se fac dungi pe ruladă, ca pe scoarța unui copac.

Crema si glazura de azi, 23 decembrie, se gasesc aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).