sâmbătă, 7 aprilie 2018

Stufat de miel cu spanac




Stufat de miel cu spanac


Am făcut rețeta asta de felul doi de Paște de multe ori, mai ales când taică-meu încă trăia, pentru că lui îi plăcea ca la sărbătorile tradiționale să aibă pe masă și bucate tradiționale. Deși eu prefer să fac bucatele de Paște din alt fel de carne decât de miel, de data asta am cumpărat puțină carne, cât să fac un pic de stufat și o tăviță cu friptură, așa, de gust.

Pentru stufatul de miel cu spanac am folosit așa: - 1 kg de carne de miel (costițe și pulpă)
- 1,5 kg de spanac curățat
- 2 legături de ceapă verde
- o lingură de bulion
- ulei, sare, piper, alte mirodenii dacă doriți

Mai întâi am pus carnea să fiarbă înăbușit într-o cratiță mai înaltă cu câteva linguri de ulei. Noi am avut bucățile de miel puse la baiț (apă+vin alb+oțet în părți egale, dafin, piper, usturoi, sare, să acopere bucățile; se ține totul la rece și acoperit cam 24 de ore timp în care carnea se mai învârte să se impregneze bine de amestecul de baiț.) însă pentru stufatul cu spanac nu este necesară această operațiune. Am dat un praf de sare, apoi m-am apucat de tăiat ceapa curățată și spălată în prealabil. Am adăugat ceapă peste carne și am lăsat din nou să fiarbă înăbușit. Între timp am spălat bine, în jet de apă, frunzele de spanac, și le-am adăugat în cratiță doar rupte în două. Am pus în cratiță două pahare de apă și am lăsat să fiarbă totul la foc mic preț de 3 ore.

Stufat de miel cu spanac

Știu și despre mitul că vitaminele se distrug la fierbere, dar eu nu îl cred. Cine dorește, poate să fiarbă doar carnea, și să adauge ceapa și spanacul la urmă, după care să lase totul cca 15-20 de minute la fiert. Ori poate face acest stufat la cuptor, noi n-am încercat niciodată așa, de aceea nu mă hazardez să vă spun despre o modalitate de preparare pe care n-am încercat-o.

La urmă am adăugat o lingură de bulion (nu se pune mult, pentru că-i strică gustul stufatului), am potrivit din nou de sare, am adăugat un praf de piper și după încă 5 minute de fierbere am închis focul. Mâncarea trebuie să fie relativ bine scăzută, să nu aibă prea multă zeamă.

Stufat de miel cu spanac

În general, la stufatul de miel cu spanac se pune și usturoi, dar pentru cine nu-l suportă, usturoiul se poate adăuga separat, la servire. Eu așa am făcut, mi-am pus o porție de stufat cu un moț de maioneză cu usturoi alături.


Poftă bună! :)




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




13 comentarii:

  1. Ador spanacul. Chiar mi s-a facut pofta si as vrea sa mananc cat de repede pot!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata bine preparatul. Nu am mai mancat de mult spanac, chiar zilele trecute mi s-a facut pofta 😁

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am încercat acest preparat, dar arata super.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am încercat până acum să mănânc miel, dar nici nu vreau sa incerc. Arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu prea mananc nici miel si nici spanac. De paste am mancat doar pastrama de miel atat

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie nu-mi place mielul insa sotului meu cu siguranta i-ar placea aceasta reteta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am mancat niciodata stufat de miel, insa pt orice exista un inceput.

    RăspundețiȘtergere
  8. o sa dau mai departe reteta, eu nu ma impac nici cu spanacul, nici cu mielul

    RăspundețiȘtergere
  9. N-am gustat niciodata stufat, nu mai zic de gatit. Insa, as incerca.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cat de bine arata! Ar fi fost mancarea perfecta pentru masa de Paste!

    RăspundețiȘtergere
  11. orice este fiert pierde din arome si vitamine, sa fii convinsa si cafeua fiarta mult nu prea mai este cafea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, asa se spune, si totusi mancarea fiarta cateva ore pe foc molcom este mult mai gustoasa decat cea pripita juma-de ora pe foc tarisor. Apropo de slow cooking versus vitamine care se distrug prin fierbere (oare???)

      Ștergere
    2. P.S. cat despre cafea, eu o beau oparita. Adica pun cafeaua imediat dupa ce apa a fiert si am inchis focul de la aragaz. Aici, da, aroma dispare. Ca si esentele de vanilie, rom sau de care or fi, puse in prajituri. Eu nu le simt gustul, de aceea folosesc, in realitate, rom bautura, vanilina (praf de vanilina, nu zahar vanilat) sau baton de vanilie si razatura de portocale sau lamai.

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).