miercuri, 19 iulie 2023

Vrei mobilă de bucătărie pentru un apartament de bloc. Cum să o alegi eficient

Vrei mobilă de bucătărie pentru un apartament de bloc. Cum să o alegi eficient



Bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi din orice casă, deoarece este locul unde gătiți, mâncați și socializați cu familia și prietenii. Cu toate acestea, nu toate bucătăriile sunt create la fel, iar unele pot avea mai mult sau mai puțin spațiu decât altele. Dacă sunteți în căutarea unui mobilier de bucătărie care să se potrivească dimensiunii și stilului dvs. de bucătărie, iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să faceți cea mai bună alegere.

1. Măsurați spațiul din bucătărie


Înainte de a începe să căutați mobilă de bucătărie, trebuie să știți cu cât spațiu aveți de lucrat. Folosiți o bandă de măsurare pentru a obține dimensiunile podelei, pereților și tavanului bucătăriei și faceți o schiță sau un plan de etaj al amenajării bucătăriei. Acest lucru vă va ajuta să determinați ce dimensiune și formă de mobilier puteți încadra în bucătărie, precum și unde să le plasați pentru funcționalitate și flux optim. De asemenea, ar trebui să luați în considerare locația și dimensiunea ferestrelor, ușilor, electrocasnicelor, prizelor și instalațiilor sanitare, deoarece acestea vă pot afecta amplasarea și designul mobilierului.

2. Alegeți mobila care se potrivește


Odată ce ți-ai măsurat spațiul din bucătărie, poți începe să cauți mobilier proporțional cu dimensiunea bucătăriei dvs. și care nu îl copleșește sau dezamăgește. De exemplu:

Dacă aveți o bucătărie mică, ar trebui să optați pentru mobilier compact, subțire și multifuncțional, cum ar fi mese pliabile, rafturi montate pe perete sau cărucioare rulante. De asemenea, ar trebui să evitați mobilierul voluminos, greu sau de culoare închisă, deoarece vă poate face bucătăria să pară mică și înghesuită.
Dacă aveți o bucătărie mare, ar trebui să alegeți mobilier care este spațios, robust și confortabil, cum ar fi mese cu insulă, dulapuri independente sau scaune confortabile. De asemenea, ar trebui să evitați mobilierul prea mic, subțire sau deschis la culoare, deoarece vă poate face bucătăria să pară goală și rece.

Având în vedere că eu locuiesc la bloc și, drept urmare, am o bucătărie mică, am luat în considerare câteva sfaturi generale precum:

- amplasarea de dulapuri și blaturi de culoare deschisă sau lucioasă pentru a reflecta lumina și a crea iluzia de mai mult spațiu
- aparate electrocasnice subțiri sau compacte care se potrivesc bine în bucătărie și lasă mai mult spațiu pentru depozitare și mișcare
- folosirea spațiului vertical instalând rafturi, cârlige sau plăci de perete pentru a stoca elementele esențiale din bucătărie.

Dacă spațiul permite, cât de cât, se poate amenaja o insulă de bucătărie multifuncțională care poate servi ca zonă de pregătire, masă, unitate de depozitare sau cărucior de bar în același timp.

3. Căutați mobilier care să vă îmbunătățească stilul de bucătărie


Un alt factor de luat în considerare atunci când alegeți mobilierul de bucătărie este stilul bucătăriei dvs. Aceasta trebuie să se încadreze armonios în restul casei și cu celelalte elemente de construcție. De exemplu:

Dacă aveți o bucătărie modernă, ar trebui să căutați mobilier care are linii elegante, suprafețe netede și detalii minime, sau ar trebui să optați pentru mobilier care are culori neutre, finisaje metalice sau note luminoase. Dacă aveți o bucătărie rustică, ar trebui să căutați mobilier care are texturi naturale, margini aspre și detalii calde și ar trebui să optați pentru mobilier care are culori pământii, din lemn sau cu accente vintage. Am căutat pe internet și am găsit o mobilă de bucătărie vintage și modernă totodată: Grand 260 cu fronturi de imitație de stejar, vezi și foto de mai jos.


Vrei mobilă de bucătărie pentru un apartament de bloc. Cum să o alegi eficient


Alegerea culorii potrivite pentru bucătăria ta poate fi un proces distractiv si creativ. Există mulți factori de luat în considerare, cum ar fi dimensiunea, stilul, aspectul și iluminarea bucătăriei dvs., precum și gustul și starea dvs. de spirit personală. Iată câteva idei pentru a vă ajuta să alegeți culoarea potrivită pentru bucătărie:

Luați în considerare starea de spirit pe care doriți să o creați: doriți ca bucătăria dvs. să fie caldă și confortabilă, răcoroasă și răcoritoare sau îndrăzneață și dramatică? Culorile diferite pot evoca emoții diferite și pot da nuanțe diferite. De exemplu, culorile calde precum roșu, portocaliu și galben pot stimula apetitul și energia, în timp ce culorile reci, precum albastrul, verdele și violetul pot calma și relaxa mintea. Culorile neutre precum alb, gri, bej și maro pot oferi un fundal atemporal și versatil pentru orice stil sau accent.

Căutați inspirație pentru schema de culori din bucătărie din multe surse, cum ar fi natură, artă, modă, călătorie sau cultură. De asemenea, puteți consulta unele dintre tendințele populare de culoare pentru bucătărie din rezultatele căutării pe internet. Eu fiind fană a culorilor deschise, deoarece am o bucătărie mică, prefer modulele mici și albe sau bej deschis, precum în această mobilă Grand 200 bej deschis, sau chiar bucătăria albă Sofia din ultima poză a articolului, foarte potrivită pentru spațiile limitate din apartamentele de bloc.

Vrei mobilă de bucătărie pentru un apartament de bloc. Cum să o alegi eficient


Nu vă fie teamă să experimentați: alegerea unei scheme de culori pentru bucătăria dvs. nu este un proces unic. Încercați să testați mai multe culori și combinații până când o găsiți pe cea mai potrivită.

4. Planificați din timp


Atunci când alegeți mobilier de bucătărie, ar trebui să vă gândiți și la viitorul bucătăriei dvs. și la modul în care se poate schimba sau evolua în timp. Ar trebui să planificați din timp și să alegeți mobilier care:

Este durabil și ușor de întreținut și curățat
Este adaptabil și versatil și poate fi folosit în diferite scopuri sau ocazii
Este modular și scalabil și poate fi adăugat sau eliminat după cum este necesar
Este atemporal și clasic și nu se demodează sau nu se demodează


5. Consultați-vă cu un expert în mobilier de bucătărie


În cele din urmă, dacă aveți nevoie de mai multe îndrumări sau asistență în alegerea celui mai bun mobilier de bucătărie pentru dimensiunea și stilul bucătăriei dvs., poate doriți să consultați un expert în mobilier de bucătărie, care vă poate ajuta prin: oferirea de sfaturi și recomandări profesionale pe baza bugetului, preferințelor și obiectivelor dvs, vă poate prezenta diverse opțiuni și mostre de mobilier de bucătărie care se potrivesc nevoilor dumneavoastră și de ce nu?, vă poate ajuta chiar cu instalarea și asamblarea mobilierului de bucătărie în siguranță.

Alegerea celui mai bun mobilier de bucătărie pentru dimensiunea și stilul bucătăriei dvs. poate fi o sarcină provocatoare, dar plină de satisfacții. Urmând aceste sfaturi, puteți crea o bucătărie care nu este doar funcțională, ci și frumoasă și primitoare.

Mai multe detalii și tipuri de mobilier găsiți pe site-ul vreimobila.ro. Datele de contact ale firmei sunt:
Email: contact@vreimobila.ro
Facebook facebook.com/vreimobila

Vrei mobilă de bucătărie pentru un apartament de bloc. Cum să o alegi eficient





Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin









5 comentarii:

  1. As avea grija sa fie bine compartimentata si as alege doar materiale de calitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat mai mult spatiu de depozitare mi se pare foarte important!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu gasesc ca imi trebuie in primul rand spatiu de depozitare, si asta nu numai la bucatarie!

      Ștergere
  3. Și noi ne gândim în viitor la o mobila nouă, sfaturile tale ma pregătesc în prealabil.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur sa vad ca exista firme de genul. Intr-un timp eram in cautarea unei astfel de firme si greu am gasit pe cineva care sa-mi satisfaca dorintele

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).