joi, 19 aprilie 2018

Cele mai bune 4 alegeri pentru un cuptor electric si un aragaz




De ceva timp trebuie să-mi schimb aragazul cu totul, pentru că flacăra de la cuptor abia pâlpâie în poziția maximă a bușonului, iar un ochi de la plita aragazului nu mai funcționează deloc. În condițiile astea, nu am gătit aproape deloc de Sărbători, pentru că dacă pun o friptură la cuptor se coace foarte greu, abia în 3-4 ore de așteptare.

Cele mai bune 4 alegeri pentru un cuptor electric si un aragaz

Așadar, luând în calcul că îmi trebuie cel puțin un cuptor nou, dacă nu cumva un aragaz întreg, am parcurs site-urile cu mașini de gătit și am făcut un fel de listă cu ce aș alege. Am căutat diferite tipuri de cuptoare și aragazuri, atât electrice, cu inducție, cât și pe gaz, am comparat modele, prețuri, tipuri de încălzire, facilități, consum de electricitate, siguranță, etc.

Cele mai bune 4 alegeri pentru un cuptor electric si un aragaz

Aragazurile Samsung au fost primele peste care m-am uitat și am văzut că unele sunt pe inducție, altele pe gaz, au un design atrăgător, arzătoarele pot fi expandabile, au multe funcționalități. Însă spațiul din cuptor este mic. Cu toate acestea un aragaz Samsung cu plită vitroceramică este o excelentă alegere pentru o bucătărie modernă și o gospodină în pas cu noutățile. Totuși, eu parcă aș vrea un aragaz clasic, pe gaz.

M-am oprit apoi la aragazurile Whirlpool, care au cuptorul mai spațios, există chiar și modele cu două cuptoare, deși, momentan, n-am văzut așa ceva în oferta curentă de la noi. Unele sunt pe inducție, altele clasice, pe gaz, iar flacăra se mărește sau se micșorează intuitiv în funcție de modul de gătire folosit. Whirlpool nu se dezminte și introduce al 6-lea simț și la aragazuri și cuptoare, funcție care setează automat parametrii ideali pentru gătirea mesei. Cu spațiul său generos de la cuptor și funcțiile automate, acest tip de aragaz este oricând visul femeii cu foarte puțin timp liber la dispoziție.

Cele mai bune 4 alegeri pentru un cuptor electric si un aragaz

Să trecem în revistă și cuptoarele de la aragazurile Electrolux. Nu știu de ce, dar mie mi se par cele mai elegante aragazuri. Stilul clasic se îmbină cu cel actual și rezultă un aragaz pe care mi l-aș dori, iar cuptorul este dintre cele mai bune, pentru că sunt modele care au cuptor multifuncțional și poți coace mai multe feluri de mâncare sau desert în același timp. Dacă ar fi să mă iau numai după cuptor, cred că un aragaz Electrolux aș cumpăra. Pe de altă parte, cele cu inducție au și câte 15 controale, 25 de opțiuni de încălzire și arzătoare expandabile. Neajunsul, din punctul meu de vedere, la plitele cu inducție este că trebuie să-ți schimbi toată gama de vase de gătit, pentru că tigăile și cratițele clasice nu se folosesc pe acest tip de plite.

Al patrulea tip de aragaz cu cuptor electric pe care l-aș lua în considerare este cel de la Bosch. Calitatea germană nu se dezminte. Cuptoarele au funcție de autocurățare, arzătoarele cu inducție sunt generoase în suprafață, iar plusul cel mai mare este că în oferta de la noi mai toate aragazurile Bosch fac parte din clasa energetică A. Acesta, mă gândesc eu, este un avantaj major, chiar dacă prețurile aragazurilor Bosch nu sunt dintre cele mai accesibile publicului larg, care trăiește dintr-un salariu mediu sau sub-mediu.

Ajungând în acest punct sensibil cred că știți că cele mai ieftine mașini de gătit sunt cele pe gaz, clasice, dar în funcție de facilitățile fiecărui model în parte prețurile cresc și ele. Însă, când este vorba despre a cumpăra un obiect de folosință îndelungată și de maximă necesitate, se găsesc soluții de finanțare comode și rapide, dacă modelul ales depășește bugetul alocat inițial.

Până la urmă, nu știu la care să mă hotărăsc. Aș vrea să fie un aragaz cu plită clasică, cuptor spațios, cu multe funcționalități, economic. Voi pe care din cele 4 l-ați alege?



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




7 comentarii:

  1. Eu am ales plita si cuptor Electrolux si sunt multumita! Cuptorul este minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place Electrolux, dar si Whirlpool ma atrage. Insa am o colega care are masina de spalat cu al 6-lea simt si nu e multumita...

      Ștergere
  2. Eu vreau sa cumpar un cuptor electric, insa momentan nu am destul spatiu :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi s-a făcut foame citind articolul tău

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmm...sa stii ca eu chiar sunt in cautare si, la fel ca tine, nu am habar ce as putea sa aleg. As merge pe Bosch ca au clasa energetica A. Sunt mai scumpe dar se simte diferenta la facturi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi plac mancarurile la cuptor. Nu prea am facut pui din asta intreg pentru ca mai mereu raman cu pieptul si nu-l mananca nimeni

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).