duminică, 6 august 2017

Pensiunea Alexia - evaluare eveniment




Pensiunea Alexia - evaluare eveniment
decor - nunta pensiunea Alexia, Piatra Neamt
Este vorba despre restaurantul pensiunii Alexia din cartierul numit La ursuleţi din imediata vecinătate a oraşului Piatra Neamţ, pe drumul spre Bicaz. De fapt, acest cartier este considerat o parte a oraşului, dar administrativ vorbind, aparţine de comuna Alexandru cel Bun.

Eram invitată la o nuntă, trebuia să merg dar nu ştiam mai nimic despre locul acela şi mă întrebam cum o să fie şi de ce au ales mirii un restaurant în afara oraşului (bine, nu e departe deloc). M-am gândit însă că mireasa fiind din altă parte, probabil era nevoie şi de camere pentru cazare. Aşadar, a sosit ziua şi ora la care am ajuns acolo. Totul era foarte frumos ornat în alb şi albastru, cu mult bun gust. La mese erau câte 10 invitaţi, deja aranjate fructiere pline cu banane, struguri, portocale, mere, farfurii cu alune, fursecuri, saleuri și prăjituri deci toate astea erau deja la mese, aşa cum se obişnuieşte în asemenea ocazii.

Aperitivele au venit la ora 21.10, apoi din două în două ore s-au servit sarmalele, friptura şi desertul - un meniu clasic. Mâncarea a fost din abundenţă, sarmalele foarte-foarte gustoase, aperitivele multe şi bune, de te săturai numai cu ele. Friptura a constat din două bucăţi mari de carne, una de porc, cealaltă de pasăre, fragede amândouă (mai multă lume a remarcat asta şi ne întrebam cum au reuşit aşa o frăgezime) dar bine făcute, nu în sânge/semi-crude, cum am avut ocazia să (nu) mănânc la Balad'or la un eveniment oarecum similar. O bilă gri pentru garnitura de cartofi natur, care, mie personal, mi se pare prea ne-calitativă faţă de restul mesei. E ceva prea simplu şi lipsit de gust, la propriu. Îmi plac cartofii sub toate formele, dar natur, chiar deloc nu-i prefer. Aici mergeau de minune cartofi wedges la cuptor sau chiar tot la grătar, ori şi mai bine, nişte legume sotate.

Pensiunea Alexia - evaluare eveniment
aperitivele
Cafele s-au servit între toate cele 4 feluri de mâncare, nu înainte de aperitive, cum a fost la Balad'or (remarcaţi că tot fac trimitere la un eveniment care a avut loc acolo şi care mi-a rămas în memorie pentru proasta organizare şi mâncarea prea exclusivistă - în sensul de feluri nu foarte populare - fripturi semi-crude, garnituri iuţi, carne de vită, care e aţoasă, orice i-ai face, etc). Per total am fost mai mult decât mulţumită de felul cum a fost organizată acea nuntă - felicitări celor implicaţi - şi am apreciat la superlativ mâncarea gătită de bucătarii de la Alexia. Atât consistenţa cât şi gustul au fost foarte bune.

Aşadar, recomand cu drag acest loc pentru popas, masă sau organizare de eveniment, dacă treceţi prin Piatra Neamţ sau locuiţi aici şi aveţi nevoie de un local pentru nuntă ori botez, ori altceva de mai mare anvergură. Sala restaurantului de la Alexia este mare, ei zic pe site că sunt 150 de locuri, eu aş aprecia că e mai mult loc, deci este încăpătoare pentru orice tip de eveniment aveţi nevoie.

Îmi cer scuze pentru poze. Nu prea am făcut fotografii, pentru că mă aflăm exact lângă un reflector cu lumina colorată, schimbătoare, care-mi influenţa imaginea.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




2 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).