duminică, 30 octombrie 2016

Burgeri de strut cu feta


Burgeri de strut cu feta

A doua reţetă din seria acelora cu carne de struţ conţine tot carne tocată şi de data asta e vorba despre burgerii trimişi de #buzzGourmetDeStrut in campania lansată de #buzzstore. Dar înainte de a posta reţeta, fac o mică paranteză. Am fost întrebată de unde se poate procura carnea de struţ, şi dacă nu am fost explicită în postarea despre kebabul persan, repet, carnea de struţ se poate comanda numai online, deocamdată, de pe site-ul www.struţi.ro. Pachetul vine ambalat într-un fel de polistiren special, alături de pungi cu gheaţă, pentru ca să se menţină carnea la o temperatură scăzută, optimă, ca să nu se strice în perioada transportului până ajunge la destinatar.

Burgeri de strut cu feta
Să revenim la struții noştri :) Aşadar am avut 4 burgeri (pentru că din ceilalţi doi existenţi în pachetul trimis spre degustare am făcut kebab) pe care i-am lăsat să se dezgheţe, şi când au fost buni de fript, i-am pus pe grătar, presăraţi cu sare, piper, oregano şi mentă. După ce s-au fript mediu, ca să rămână suculenti, am pus burgerii între cele două jumătăţi ale chiflelor tăiate, am adăugat câte o felie de brânză feta, o felie de roşie, cremă de usturoi cu maioneză şi sare, măsline, şi decor din castraveţi şi ardei.

Reţeta originală spune să amestecăm carnea tocată cu toate ingredientele mai sus amintite (măslinele feliate, bineînţeles), mai puţin roşia, să adăugăm ulei de măsline şi să frigem burgerii aşa pregătiţi. Eu având deja burgerii gata formaţi, am preferat doar să-i asezonez cu restul ingredientelor. Dacă nu aveţi carne de struţ, puteţi folosi orice fel de carne tocată, însă merită măcar să încercaţi, de curiozitate, carnea de struţ. N-o să va pară rău!

Poftă bună! :)

Burgeri de strut cu feta


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



2 comentarii:

  1. Un adevarat rasfat culinar ! Cu siguranta ati papat totul din farfurie ... si asta multumita celor de la Gourmet de Strut.
    Sa va fie de bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Presupun ca da, eu nu am mancat burgeri, dintr-un calcul gresit :))) toti burgerii au mers in gurile familiei Dianei.

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).