joi, 10 noiembrie 2016

Idei de aperitive - bulgari feta si icre in castraveti




Idei de aperitive - bulgari feta si icre in castraveti

Acum cateva zile am avut o masa in familie si am avut chef de facut niste aperitive mai aratoase. Vazusem la un restaurant bile din branza, date prin marar tocat, si am facut si eu.

Am amestecat bine cca 300 g de branza feta cu o lingura de unt, apoi am lasat totul la frigider, pentru ca fiind prea moale compozitia, nu puteam forma bulgarasii in mana. Cand s-au racit bine de tot, am format bilele, le-am dat prin marar (de la congelator, si in felul asta nu mi-a iesit un strat uniform de verdeata, ar fi trebuit sa cumpar proaspat in acea dimineata) apoi le-am pus pe platou si am lasat totul la frigider pana cand am servit masa.

Bulgarii de branza pot fi formati din cam orice fel de crema de branza nu foarte moale si nici tare. Din cascaval nu cred ca se pot face bulgari, dar o branza mai sarata sau mai dulce, poate fi "imbracata" in cascaval ras, in loc de marar, de exemplu.

Idei de aperitive - bulgari feta si icre in castraveti

Un alt aperitiv a fost o salata de icre pusa in turnulete facute din castraveti taiati si scobiti cu lingurita, si in jumatati de coaja de lamaie si portocala, dupa ce am stors zeama pe care am folosit-o la desert. 

Fazele prepararii.





Idei de aperitive - bulgari feta si icre in castraveti


Poftă bună! :)




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!






2 comentarii:

  1. Bune ideile tale, mai ales ca lumea incepe sa se pregateasca de sarbatorile de iarna !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fac si eu ce pot... nu ma pricep foarte bine, dar asa, cat de cat... uneori chiar am chef de bibilit aperitive..

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).