duminică, 17 iulie 2016

Bruschete - weekend cu spor, august


Bruschete - weekend cu spor, august

Am ajuns la ediţia a patra, pentru mine, a provocării weekend cu spor. Bun. Laura Din ne-a propus trei categorii de reţete de pe blogul ei, dar eu, din motive de dietă, am căutat destul de mult ceva simplu, fără multe calorii şi cu o singură sursă de proteine. Nu mi-a fost uşor, pentru că de regulă nu prea găseşti mâncăruri cu o singură sursă de proteine, fie carne, fie ou, fie brânzeturi sau ciuperci, ci ele sunt amestecate între ele sau amestecate cu alimente cu indice glicemic mare, precum cartoful. Că mai am o restricţie importantă: fără cartof! Aşa că... am tatonat "terenul" până am dat de bruschetele astea care mi-au ridicat ieri numărul caloriilor ingerate :))) dar nu-i bai, nimic nu e bătut în cuie, recuperez azi, adică rabd ceva mai mult.

Bruschete - weekend cu spor, august
Am respectat reţeta întocmai, cu o singură mică modificare: eu nu consum ulei de măsline - ştiu că este foarte sănătos, dar e în egală măsură la fel de greu pentru mine, mi se pare foarte gras şi amar - aşa că eu am folosit câteva picături de ulei de floarea soarelui. Aşa.

Deci, aşadar şi prin urmare, vorba unui profesor de-al meu, am pregătit 3 felii mici de pâine graham, puţin usturoi mărunţit amestecat cu doi stropi de ulei, 3 felii de roşie, câteva bucăţele de mozzarella, câteva felii de ciuperci din conservă şi 6 măsline tăiate sferturi. Am uns feliile de pâine cu usturoiul amestecat cu ulei, am aşezat peste ele feliile de ciuperci, felia de roşie, bucăţelele de mozzarella şi cele de măsline, apoi am dat peste ele puţin piper şi busuioc. Am pus farfuria metalică în cuptorul deja încins de la o mâncare pregătită acolo şi am lăsat-o vreo 20 de minute. Focul fusese stins deja, de aceea am plasat farfuria direct pe tava cu nisip pe care o folosim noi la baza cuptorului de aragaz ca să se răspândească în mod egal căldura în cuptor. Nisipul era deja foarte fierbinte de la cele câteva ore în care ţinusem o varză cu carne la fiert.

După cele 20 de minute, am avut un aperitiv cald, gustos şi foarte sănătos. Numai că tare aş fi poftit la mai mult! :D Da' nu termin eu dieta asta odată și odată? 6 bruschete îmi fac, nu 3!

Bruschete - weekend cu spor, august


Poftă bună! :)



4 comentarii:

  1. Vai ce am patit !
    Citeam cu atentie reteta si vedeam in gand procedeul pe care l-ai aplicat, cand...SCURTCIRCUIT !!!
    "...am plasat farfuria direct pe tava cu nisip pe care o folosim noi la baza cuptorului de aragaz ca să se răspândească în mod egal căldura în cuptor..."
    Na ca am mai aflat ceva interesant ...
    Acum comentariul pentru reteta il gasesti la Weekend...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noi am invatat-o de la un domn care ne-a ajutat sa ne montam aragazul. Despre chestia cu tava cu nisip, vorbesc... si nici nu miroase a ars cand mai sar stropi de grasime de la friptura la tava ...:)

      Ștergere
  2. Oana, trebuie sa faci un articol special in care sa ne arati si sa ne spui cum e cu tava aia de nisip pentru ca eu am mari probleme cu cuptorul si nu am nici bani de altul.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).