miercuri, 4 mai 2016

Snitel rusesc


Snitel rusesc

Denumirea poate părea savantă, cu aluzie la vreo mâncare cine știe ce complicată, dar nu, e ceva simplu și bun. Pentru cunoscători :P  Rețeta am găsit-o într-un vechi rețetar de preparate culinare pentru restaurante și după nume am crezut și eu că va fi cine știe ce mare greutate de făcut. Dar nu este.

Așadar, fiecare prestează niște șnițele de care vrea și de care îi plac. Eu am ales șnițelul din piept de pasăre, pentru că mi se pare fraged, ușor și foarte comestibil. Nu că alte cărnuri nu ar fi, dar vita parcă e prea ațoasă, iar porcul iese tare în varianta șnițel. Chit că-l pun în tigaia cu capac - da, acopăr șnițelele când le pregătesc, ca să iasă fragede - iar după ce se prăjesc binișor, iarăși le pun la răcorit într-un castron acoperit, cu alt capac, ca să intre aburul în carne, nu să o usuce.

După ce ați prestat șnițelele în modalitatea dorită, faceți un sos de bulion dintr-o lingură de bulion plus apă cât de consistent vreți sosul, plus niscai sare, piper, alte condimente și dați câteva clocote sosului, apoi totul, adică șnițele plus sos - dați la cuptorul bine încins în prealabil (dar apoi micșorați focul la moderat) preț de 15-20 de minute. Înainte de asta, adăugați în sos o foaie sau două de dafin și câțiva căței de usturoi tăiați felii, după gust. După care serviți, cu garnitură de legume mexicane, sau mai nesănătos (:)) - de cartofi prăjiți, asezonați cu salată verde sau cu murături, după anotimp, și va ieși un prânz de vă veți linge pe degete.

Poftă bună! :)

Snitel rusesc


4 comentarii:

  1. Suna tare bine reteta asta a ta Oana scumpa.Si sunt sigura ca e tare gustoasa...
    O singura nelamurire am : ...daca " șnițele plus sos - dați la cuptorul bine încins preț de 15-20 de minute " nu se coloreaza snitelul, nu se face rosu ?
    Multumesc pentru intelegere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, cel putin la mine nu s-a ars (mie nu-mi merge cuptorul ca lumea, dar nu ma incumet acum sa-mi iau alt aragaz, pt ca celelalte ochiuri merg perfect). "Bine incins" inseamna ca am dat cuptorului foc dinainte, dar cand am pus tava cu snitelele, focul era la jumatate.

      Ca sa-ti faci o idee despre cum functioneaza cuptorul meu iti spun ca daca pun in el o tava cu pulpe si legume, cam dupa 40-50 de minute incepe mancarea aia sa fiarba/sa se coaca. Pana atunci nu se observa nici o miscare in apa pusa in tava. Ca sa se faca mancarea, trebuie s-o tin cca 2 ore, sau mai mult, depinde de reteta. La prajituri e si mai naspa, ca trebuie sa le tin cel putin 90 de minute ca sa fie coapte, iar "pretul" este ca se usuca a doua zi dupa ce le-am facut :(

      Ștergere
    2. Dar nu e vorba de...ars !Intrebam daca nu se coloreaza de la rosii...
      Lasa ca vine vremea si ai sa-l schimbi si tu sau poate gasesti un mester bun sa il repare !

      Ștergere
    3. A, nu, eu am pus intr-o tava intinsa, snitelele nu s-au acoperit de sos decat partial. Da, poate ca daca le puneam in altceva, mai inalt si erau acoperite de sos, ieseau colorate de tot.

      Ei, neah! :P si tu, Sidy! Poza e editata in picasa, mereu le editez, iar cand le fac folosesc o lampa fotografica, tocmai ca stiu ca poza culinara trebuie sa fie foarte bine luminata.

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).