duminică, 31 ianuarie 2016

Tort cu ciocolata fierbinte


Tort cu ciocolata fierbinte


Nu vă grăbiți să trageți concluzii citind doar titlul, stați să vedeți despre ce este vorba. Desertul l-am mâncat la restaurantul meu preferat, pot să zic, Noir, din Piatra Neamț. Scump, da' face.

Este un desert foarte simplu și de efect, plus de asta e și foarte rapid.
Aveți nevoie în principiu de 3 elemente: un blat de tort cu cacao făcut în casă, ciocolată amăruie și înghețată (cu ce aromă doriți, în farfuria mea era de vanilie).

Blatul de tort, făcut rotund sau în tavă normală, poate fi:
- un blat obișnuit de chec, din ouă, zahăr, făină și cacao (la fiecare ou se adaugă câte 1-2 linguri de zahăr și o lingură de făină, iar la sfârșit se adaugă în toată compoziția o lingură de cacao și aromele dorite plus un plic de praf de copt; metodele sunt variate - albușurile se mixează spumă cu zahărul, apoi se adaugă pe rând gălbenușurile, aromele, praful de copt, făina și cacaoa, sau se mixează ouăle întregi cu zahărul, apoi se adaugă restul ingredientelor. De regulă acest blat se face din minim 5 ouă. Totul se pune în tavă pe hârtia de copt și se dă cca 30-40 de minute la foc potrivit, până este bine copt).
- sau un blat din negresă.

Tort cu ciocolata fierbinte
Înainte de a-l servi, porționați pentru câte persoane aveți la masă, apoi topiți la bain-marie 1-2 ciocolate amărui în câteva linguri de apă, în așa fel încât să rezulte un sos de ciocolată, adică să rămână lichid și după ce se mai răcește. Sosul de ciocolată se toarnă fierbinte peste felia de tort/blat, iar alături se pune o sferă de înghețată. Se servește imediat.

Și se mănâncă imediat :)  dacă aveți la masă dependenți de ciocolată, e un desert rafinat și ochios care se hăpăie pe repede înainte :)

Poftă bună!

3 comentarii:

  1. Intr-adevar este un desert ochios ce se mananca foarte repede ! Sa nu se topeasca inghetata...nu de alta !
    Eu credeam ca tu -ai facut, dar...e bun si de a restaurant....
    Multumesc pentru rasfat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am facut, dar n-am avut si inghetata. Oricum, ideea de a servi ciocolata fierbinte de la glazura cand se aduce desertul la masa este excelenta!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).