joi, 2 septembrie 2010

Negresa


Reteta pe care o am eu si pe care am facut-o de multe ori arata asa:
 - 500 g zahar, 1 pachet de unt, 100 - 125 ml lapte, 2 linguri pline cu cacao, 4 oua, 100 g nuci, 200 g faina, un plic de praf de copt, zeama de lamaie, aroma de migdale.

Zaharul, untul si laptele cu o lingura de cacao se topesc pe foc mic pana dau in clocot. Se amesteca mereu, pt ca altfel se prinde de vas. Dupa cateva clocote, se scot 15 linguri din aceasta crema si se pun intr-o cana, deoparte. Restul se raceste punand vasul cu fundul intr-o tigaie cu apa rece, apoi se adauga galbenusurile pe rand (daca cumva crema este prea calda, galbenusurile incep sa se coaguleze, este foarte important ca aceasta crema sa fie racorita). Dupa aceea se pune faina in ploaie, praful de copt stins cu zeama de lamaie, aroma de migdale si la urma albusurile batute spuma si nucile date prin masina. 

Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit, cam 40-45 de minute, pana se dezlipeste de pe margini. 

Dupa aceea siropul din cana se pune la incalzit si i se adauga cealalta lingura de cacao, lasand sa dea cateva clocote. Cu aceasta glazura se unge prajitura, taiata in patrate in prealabil. 

Nota bene: pentru ca mie nu-mi plac prajiturile cu nuca, in loc de nuca intotdeauna am pus visine conservate cu aspirina si a iesit excelent.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).