duminică, 24 ianuarie 2016

Friptura de pui cu sos de ciuperci si cartofi la tava

Friptura de pui cu sos de ciuperci si cartofi la tava


Am mâncat așa ceva la un restaurant în urbea mea natală și am făcut și eu acasă pentru că e un felul doi consistent și foarte gustos. Merge și pentru un prânz obișnuit, ca și pentru o masă mai pretențioasă.

Cum se procedează:
- mai întâi este nevoie de un piept de pui din care facem câteva fripturi la grătar. Dintr-un piept de mărime medie ar veni cam două porții zdravene sau 3-4 porții mai de damă, așa :) Pentru ca friptură să rămână fragedă, după ce este gata o puneți într-un castron cu capac peste ea. Astfel aburul nu iese și nu se usucă friptura, ci rămâne moale și fragedă.
- apoi pentru fiecare porție socotim câte un cartof de mărime medie, iar cartofii se curată și se spală apoi se taie în felii mai groase, sferturi, dacă se poate. Aceștia se coc pe o tavă în cuptor asezonați cu ce condimente doriți, sau se frig pe grătar odată cu carnea de pui.
- dintr-o cutie de ciuperci conservate, se face sosul astfel: ciupercile se spală și se toacă mai mărunt, dacă nu sunt deja destul de mărunțite. Apoi se pun într-o tigaie cu ulei și cu o jumătate de pahar de apă pe foc mediu sau mic. Se dă un praf de sare. După ce ciupercile au fiert şi a rămas doar uleiul, se lasă să se rumenească puțin, fără a se prăji propriu zis, apoi se adaugă o linguriță rasă de făină de grâu și se amestecă bine, după care se stinge totul cu un pahar de apă călduță amestecându-se rapid ca să nu se facă cocoloaşe în sos. Se dă un praf de piper și se închide focul, lăsându-se capacul pus să se pătrundă bine ciupercile cu sos.

Pe farfurie se pun cartofii copți sau fripți, deasupra lor pieptul de pui la grătar, iar peste friptură se toarnă două-trei linguri de sos cu ciuperci.
Vă garantez că iese o bunătate de felul doi pe ziua respectivă!

Poftă bună!

Friptura de pui cu sos de ciuperci si cartofi la tava




4 comentarii:

  1. Tentanta portia asta si de abia am reusit sa citesc reteta ! Inghiteam in sec...
    Ciupercile ne plac, puiul de asemenea, asa ca sti ce am facut.Am trecut reteta asta savuroasa in caiet la :"De facut".
    Duminica senina sa ai !

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Incearc-o si tu, cu rozmarin pe cartofi, daca iti pl;ace :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).