sâmbătă, 3 mai 2014

Supa crema Ambasador

Supa crema Ambasador


Din rețetarul general azi vă prezint o supă cremă foarte gustoasă, supă cremă Ambasador, ușor de făcut, care se poate adapta ca să fie o supă de post. Am încercat-o și degustat-o zilele trecute, și abia aștept s-o mai fac.

Ingrediente:
- o conservă de mazăre verde sau 300 g proaspătă, dacă e sezonul
- o legătură de ceapă verde, 
- un morcov și un pătrunjel, mici sau cel mult mijlocii (mazărea trebuie să predomine)
- 1-2 cartofi
- câteva foi de salată verde
- o lingură plină de orez,
- un gălbenuș de ou
- 100 ml lapte
- zeamă de oase sau apă pentru fiert zarzavaturile și subțiere a cremei
- sare, piper, ulei pt călit

Cum se face

Zarzavatul se spală, se curăță. Ceapa se taie mărunt, morcovul și pătrunjelul se taie în jumătăți sau sferturi, cartofii se taie sferturi. Ceapa se înăbușă în ulei apoi se trag câte puțin toate zarzavaturile și cartofii, după care se stinge totul cu apă și se lasă la fiert împreună cu mazărea la foc mediu. Orezul se spală și se pune separat la fiert. Salata se opărește și se taie Julienne (fâșii subțiri). Când zarzavatul și legumele au fiert se scurge zeama și se dă la blender. După aceea se adaugă orezul fiert și gălbenușul de ou bătut cu lapte. Dacă este nevoie, se mai adaugă zeamă de oase până se ajunge la consistența dorită. Se dă sare după gust, apoi se încorporează în supa cremă salata tăiată fâșii.

Supa crema Ambasador


Supa cremă Ambasador se servește cu verdeață tocată.

Poftă bună!

Supa crema Ambasador

4 comentarii:

  1. Delicioasa supa asta, mai ales ca ador supele crema ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, da, Paula, si mie imi plac, sunt usor de facut si pline de vitamine. Foarte bune pentru mofturosii care vor supa strecurata ...

      Ștergere
  2. I'd like to invite you to join our site www.erecipe.com . I really enjoy your blog and recipes and I think the over 8,000 unique daily visitors to eRecipe will too.
    By joining eRecipe, we will provide the Nutrition Facts for every recipe you post in which you could customize and add to your blog. Viewers need and love to know the nutritional facts. Its a free service that we offer to blogs and recipes we really love. It looks professional and your members will love it.
    Simply visit www.erecipe.com or contact me at michelle@erecipe.com. We look forward having you in our network!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you so much for your invitation Michelle, and for the nice words you have for my blog! It will be a pleasure for me to join erecipe.com. It's a professional site, indeed. I am glad that I had the chance to meet you and your community!

      Have a nice day!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).