joi, 27 februarie 2014

Meniuri nemtesti - salata rustica



În deplasarea din Germania de acum câteva zile am mâncat diferite mâncăruri unele mai tradiționale, altele din alte bucătării.

Azi, vă prezint o salată rustică, una dintre cele mai bune salate mâncate în acest sejur, la restaurantul hotelului Westfalischer din stațiunea Bad Oyenhausen, landul Westfalia (stațiunea se află la cca 3 ore de mers cu autocarul la sud de Hamburg). Este un fel principal de mâncare, și nu un aperitiv, cum s-ar putea crede.




Conține: 2 bucăți de mușchi file la grătar, salată mixtă (salată verde și castraveți, felii de roșii), o jumătate de ou fiert, boabe de porumb, un cartof mare, copt, apoi rupt și desfăcut puțin, iar în deschizătură este adăugat un sos gros de smântână, asemănător sosului țațiki. Cartoful se învelește în folie de aluminiu și este singurul ingredinet fierbinte din porția de salată. Mușchiul file este și el proaspăt gătit, dar e numai cald, nu fierbinte, și este pus pe două linguri de maioneză cu muștar.
Totul se presară cu verdeață tocată la servire. Vă asigur că este un deliciu!

Poftă bună!




2 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).