duminică, 3 noiembrie 2013

Ciorba radauteana, 2


Am pregătit-o spre sfârșitul verii pentru niște musafiri.
Am folosit așa: un morcov mare, un pătrunjel cam de aceeași mărime, 2 cepe mijlocii, coaste și piele de pui, o bucată de piept de pui, sos de usturoi, smântână după gust, 2 gălbenușuri, sare, piper, borș, oțet, verdeață.

După ce am curățat legumele, le-am tăiat în bucăți mai mici apoi le-am pus la fiert în 2 litri de apă împreună cu oasele, pielea de pui și bucata de piept tăiată bucăți (sau fâșii). Când au fiert legumele, le-am scos într-un farfurie. Supa astfel obținută am spumat-o bine de tot, apoi, când carnea de pui a fiert, am scos oasele și pielea. Legumele le-am dat prin blender și le-am pus înapoi în oală. Am adăugat cca 250 ml borș, am potrivit de sare și piper, și am lăsat să mai clocotească 5 minute, apoi am amestecat în ciorbă 2 linguri pline de smântână de la piață bătută cu ou. La urmă am adăugat 2-3 linguri de oțet și puțin pătrunjel verde tocat. Cine dorește, poate să nu pună borș, eu prefer să folosesc cât mai puțin oțet la mâncare pentru că nu suport bine oțetul la stomac.La servire se asezonează cu usturoi și eventual ardei iute.
Poftă bună!

4 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).