sâmbătă, 18 mai 2013

Caserola cu pui (varianta 1)

Recent am descoperit pe un forum rusesc niste rețete care par nemaipomenite. Am tradus cu google și, atât cât am înțeles, am executat și eu, uneori cu largi devieri de la rețeta originală, așa cum este cazul cu caserola de față. Dar asta n-o împiedică deloc să fie ușor de executat și foarte, foarte gustoasă, un prânz rapid și complet!

 
Ingrediente: un piept de pui, 250 g piure de cartofi (eventual rămas de la o petrecere), o pungă de mix de legume de care vă place, o legătură de ceapă verde, 200 ml smântână normal de grasă, o ceașcă de supă de pui (sau apă), ardei iute, condimente, o linguriță de sare, verdeață tocată, o lingură de unt, 100 g cașcaval ras, 2 lingurițe de bicarbonat.


Pieptul de pui se taie în fîșii subțiri, scurte. Ceapa se taie normal, ca la salată. Piureul de cartofi se amestecă într-un vas înalt cu supa de pui sau apa (cca 100-150 ml), bicarbonatul, verdeața tocată, sarea, condimentele și smântâna. Rezultă o compoziție fluidă. O tavă înaltă gen Jena sau ceramică se unge bine cu unt. Se pune ceapa în strat subțire, apoi fîșiile de piept de pui, apoi punga de legume congelate (eu am ales o pungă cu brocoli) și rondelele de ardei iute. Amestecul de piure și smântână se toarnă pe deasupra. Peste toate se pune un strat de cașcaval ras. Se dă tava la cuptorul înfierbântat timp de 40-45 de minute, la foc potrivit spre tare (180 grade). Este gata când se rumeșete puțin pe deasupra.


Astfel aveți un felul doi cu tot cu garnitură, nu vă mai rămâne decât să-l mâncați cu o salată de sezon.
Poftă bună!

2 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).