duminică, 21 aprilie 2013

Chiftelute de post

 
Ingrediente: 150 g soia marunta, 2 cartofi, 2 linguri de faina, un morcov mic, o ceapa, sare, piper, vegeta, usturoi (opțional), ulei, bulion, verdeață.

Soia cu o lingurita de vegeta se pune in apa clocotita la fiert pe foc domol cca 10-15 minute, apoi se scoate la scurs. Cartofii se fierb in coaja. Cand sunt reci, se curata si se dau prin razatoare. Morcovul se curata si se da prin razatoarea mica. Ceapa se taie foarte marunt si se caleste inabusit in ulei pana devine translucida. Verdeața se mărunțește bine.

Cartofii rași se amesteca bine cu soia fiarta si cu faina. Apoi se incorporeaza in aceasta compozitie morcovul ras, ceapa cu tot cu uleiul din tigaie,  1 lingura de bulion eventual indoit cu apa, verdeata tocata, iar la urma se potriveste de sare si de piper. Cine doreste, poate adauga si usturoi pisat. Cu mana uda se fac chiftelute mici care se dau prin faina si se prajesc in ulei.

Se servesc ca atare cu salata, sau cu o garnitura de fasole, mazăre, piure, orez, etc.

Pofta buna!


4 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).