sâmbătă, 2 februarie 2013

Rulada de pasare (2)


Pentru rulada asta avem nevoie de: o bucata de piept de pasare (pui sau curcan), 200 g carne tocata (de orice fel), o ceapa, un ou mic, verdeata, condimente.


Fiecare piept de pasare se bate cu ciocanul pana se intinde bine, sa nu fie foarte subtire si sa nu se rupa. Se da un praf de sare, se stropeste cu putina zeama de lamaie (fragezeste) si se da deoparte. Intre timp se taie marunt ceapa si se caleste pana devine translucida, apoi se amesteca in carnea tocata, impreuna cu un ou mic si cu o mana de verdeata tocata marunt.
Apoi fiecare piept de pasare se unge cu un strat de carne tocata (eu am pus cca 200 g carne tocata la fiecare bucata de piept) fara sa se umple marginile, se ruleaza destul de strans carnea apoi se leaga cu sfoara sau se fixeaza cu scobitori. Se stropeste cu ulei, mai ales daca nu aveti carne de porc in tocatura, se condimenteaza dupa gust, apoi se da la cuptorul incins, tava fiind acoperita cu folie, cca o ora, o ora si un sfert, la foc moderat. Dupa 40-45 de minute se poate scoate folia ca sa se rumeneasca frumos ruladele.


Se poate servi atat rece, ca aperitiv, cat si calda, cu o garnitura, ca fel principal.

Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Am venit aici sa ma inspir. Si nu am gresit! Cred ca am sa incerc reteta maine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dle Mihai, mii de scuze pt un raspuns atat de tarziu venit. Am fost plecata din tara, avem un parteneriat scolar. Va multumesc de vizita si ma bucur ca va sunt uneori :) sursa de inspiratie.

      Ștergere
  2. Cu siguranta este foarte buna.Arata minunat.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te pup, Dia, cu maaaare intarziere, dupa cum vezi! Mai treci pe la mine, daca-ti place mancarea italiana, o sa urmeze niste retete dupa mancarurile pe care le-am gustat in vizita facuta acum cateva zile.

      Multumesc ca ai trecut prin "sufrageria" mea virtuala :p

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).