marți, 13 noiembrie 2012

Prajitura de toamna (fara coacere)


Am gustat-o prima oara de Mihail si Gavril, si abia am asteptat weekend-ul sa o execut si eu. Mi s-a parut una dintre cele mai bune prajituri mancate vreodata, si una dintre cele mai usor de facut, pentru ca nu necesita coacere.

Ingrediente: un pachet de biscuiti Petit Beurre si inca 4-5 biscuiti pt decor, 500 ml frisca, o mana de struguri, zahar vanilat, 5 linguri de zahar pudra, 3-4 linguri de zahar tos, zeama de la o jumatate de portocala (sa fie vreo 5 linguri de zeama), o lingura de unt.

Biscuitii din pachet se dau prin razatoare sau printr-o masina de cafea, dar nu se macina prea fin. Zeama de portocala, cu untul si cu zaharul tos se pun pe foc mic sa se dizolve complet zaharul si sa rezulte un fel de sirop. Biscutii maruntiti se framanta cu acest sirop racit pana se omogenizeaza complet, apoi se dau la rece cca 30 de minute.
Intre timp bateti frisca, iar la urma adaugati zaharul vanilat si zaharul pudra si mai mixati cateva secunde.
Aluatul de biscuiti se intinde cu degetele intr-o tava sau pe un platou in strat subtire de cca 0,5 cm. Se toarna 1/3 din frisca, se intinde, apoi se pun boabele de struguri din loc in loc.

Se toarna restul de frisca si se uniformizeaza. Stratul de frisca e bine sa fie gros de 2 degete. Se niveleaza cu o spatula iar pe deasupra se decoreaza cu cei 4-5 biscuiti dati prin razatoarea mare. Se da cateva ore la rece apoi se portioneaza - destul de greu, din cauza fristii, si se serveste. Este un deliciu!

Se poate face cu orice fructe usor zemoase, dulci-acrisoare si parfumate.
Pofta buna! :)

2 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).