miercuri, 1 august 2012

Mousse de lamaie cu cirese amare


Ingrediente pentru 4 portii: 200 g zahar, 2 linguri de amidon, 3 galbenusuri, coaja rasa si zeama de la o lamaie,  400 ml frisca batuta, 3-4 lingurite de dulceata de cirese amare, cate 2 piscoturi de portie.

Zaharul se mixeaza cu amidonul pana cand se topeste, apoi se adauga galbenusurile pe rand, se omogenizeaza bine, dupa care sea dauga zeama si coaja rasa de lamaie. Se pune compozitia intr-un vas la bain-marie si se lasa sa fiarba 2-3 minute amestecand des. Se da deoparte sa se racoreasca, apoi se incorporeaza frisca batuta. Inainte de servire se amesteca foarte usor dulceata de cirese amare, in asa fel incat aspectul general sa fie marmorat. Se pune in pahare sau in cupe de inghetata, cu piscoturi de sampanie si se serveste dupa ce a stat 2-3 ore la frigider.

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. excelent...dar de unde sa iau eu cirese amare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate stiu dulceata de cirese amare se poate face primavara - ciresul salbatic este foarte raspandit la noi in tara, daca pui in pamant samburi de cirese dulci si mari, copacul care va creste va fi un cires salbatic, adica amar. In piete se gasesc din plin aceste fructe primavara.

      Noi facem aceasta dulceata odata la 3-4 ani (doar maica'mea mananca, dar zilnic) si nu exista casa de-ale rudelor si cunoscutilor nostri sa nu aiba in camara asa ceva. Nu mi-am imaginat ca poate exista cineva care sa ma intrebe de unde sa procure cirese amare :) Pe la noi este la fel de comuna ca si rosiile sau cartofii.

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).