joi, 9 august 2012

Cartofi umpluti


Inca o retetea din carnetelul cel vechi.

Ingrediente pentru 4 portii: 8 cartofi de marime medie (sau 4 mari), 200 g ciuperci, 2 cepe mari sau o legatura de ceapa verde, 2 oua, 5 linguri de smantana, 50 g unt, 2 pahare de supa de legume, patrunjel verde , sare, piper.

Cartofii se curata de coaja, se taie pe lungime in jumatati si se scobesc cu o lingurita. Ceapa se taie marunt si se caleste, apoi in tigaie se adauga ciupercile tocate si se lasa la inabusit cateva minute. Dupa aceea se toarna smantana batuta impreuna cu ouale, sare si piper. Se amesteca pana se ingroasa compozitia, apoi se da deoparte de pe foc si se adauga verdeata tocata marunt. Se umplu cartofii cu aceasta compozitie, se aseaza intr-o tava care merge la aragaz (eu am pus si bucatelele de cartof scobite), se toarna supa de legume, cate o bucatica de unt pe fiecarte cartof, si se da la cuptor la foc tare la inceput, apoi mai moderat cca o jumatate de ora (de cand incep sa fiarba) sau pana cand supa scade iar cartofii devin moi. Din cand in cand turnati cu o lingura zeama peste cartofi, ca sa nu se usuce prea tare.


Se servesc fierbinti, eventual cu cascaval ras deasupra, si cu salata de sezon.

Cel mai mult mi-a placut gustul umpluturii, cred ca as manca asa, doar umplutura cu salata, toata vara! :)
Pofta buna!

Si reteta din carnetel, pe care eu am modificat-o foarte putin:

8 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).