duminică, 29 iulie 2012

Parfait de kiwi si caise confiate


Ai nevoie de: 250 ml lapte integral, 150 g zahar, 3 galbenusuri, 200 g piure de kiwi, o mana de caise confiate (sau 2-3 caise proaspete), 200 g frisca batuta (din smantana grasa este cel mai indicat).


Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana cand compozitia se albeste. Se adauga laptele caldut mixand usor la viteza mica. Dupa aceea toata compozitia se transfera intr-un ibric mai mare care se pune la bain marie pana cand incepe sa fiarba - in tot acest timp se amesteca mereu. Cum da in fiert, se scoate crema din vasul cu apa si se mai amesteca poana cand se racoreste, eventual tinuta pe cuburi de gheata, ca sa se raceasca mai repede. Se adauga apoi piure-ul de kiwi (cca 4-5 fructe de kiwi decojite si date la blender), caisele confiate taiate bucatele (daca aveti caise proaspete este si mai bine, eu nu am avut), iar la urma frisca batuta. Se pune in forme si se da la congelator cca 5-6 ore inainte de servire.

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Auzi,nu ma primesti si pe mine in vizita?La asa bunatate vin urgent.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da, Dia, te astept, mai am si alte bunatati anti-canicula :)
      O saptamana senina iti doresc!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).