miercuri, 27 iunie 2012

Omleta fermierului – farmhouse omelette. British food, 5


Este un fel de ruda aristocrata a celebrului mic dejun englezesc eggs and bacon, adica oua cu sunca, aristocratica nu prin denumire, ci prin bogatia ingredientelor si mai ales prin prezenta acestui tip de branza, Cheddar, specific englezesc, care este considerat original doar daca provine din localitatea Cheddar din Marea Britanie. Ei, eu va propun aceasta reteta cu branza Cheddar "neoriginala", pentru ca aceea pe care o am eu provine din Italia si nu din Anglia :)

Ingrediente pt o portie: o felie de bacon, 100g sunca, 5-6 felii de ciuperci, 2 linguri de branza Cheddar rasa, 2 oua, o jumatate de ceapa, sare, piper, 2 rondele de ardei gras, putina verdeata.

Ceapa se taie marunt si se caleste pe foc foarte mic. Dupa 1 minut se adauga sunca si baconul taiate cubulete impreuna cu ciupercile taiate marunt, se mai lasa 1 minut pe foc, apoi se adauga ouale batute impreuna cu sarea, piperul si ardeiul si verdeata tocata marunt. Dupa ce se prajeste pe jumatate, se adauga branza Cheddar si cu o spatula se pliaza omleta in doua. Se mai lasa pe foc pana cand branza este topita. Se serveste fierbinte, cu salata de sezon.

Pofta buna! :)

3 comentarii:

  1. Omleta. Pe arsita asta... Nu merge mai bine o inghetata? OK. Acceptam. Cu castraveciori murati. Sunteti de acord?

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord cu inghetata, dar pe la ora 11. Cat despre omleta, la mine in urbe nu e arsita nici mai tarziu, peste zi, dara-mi-te dimineata pe la 5 jumate cand ma trezesc si-mi iau pastilele? (Sa nu-mi spuneti ca sunt doar eu cu pastilele la purtator, ca nu v-as crede pe cuvant :)) ). Aveti castraveciori murati? Deja?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pastile? Waw! Cred ca de la ele am facut burta! O tona pe zi (fara folos, nu-mi scade tensiunea). Desigur (despre castraveti murati). Vara se "fac" in 2-3 zile.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).