duminică, 24 iunie 2012

Kedgeree. British food, 2

Aceasta mancare isi are originile intr-un fel de mancare din peste care se pregatea in India pe la 1340 sau mai devreme. A fost introdusa in Anglia pe vremea colonialismului de catre britanicii veniti acasa dupa un stagiu in India, si de atunci este un mic dejun, alcatuit in principal dintr-un soi de peste fiert (egrefin, „haddock” in engleza), orez fiert si condimente. Astazi va propun o reteta de kedgeree dupa Jamie Oliver.
Ingrediente: 2 oua fierte tari, 700 g peste afumat (ideal ar fi somon), 150 g orez, 2 linguri de unt, o ceapa, 1-2 catei de usturoi, 2 rosii, zeama de la 2 lamai, ghimbir, dafin, mustar seminte, coriandru, curry, ardei iute, putin iaurt.

Condimentele le-am pus cate un varf de lingurita din fiecare, desi Jamie Oliver prefera cate 2 lingurite, ceea ce mi s-a parut mult prea aromat pentru gustul meu.

Pestele se pune cu 2 foi de dafin la fiert inabusit in apa cat sa-l cuprinda de tot, timp de 10 minute. Dupa aceea se scurge apa, se decojeste de piele si se taie fasii.

Orezul se fierbe in apa cu putina sare.Untul se topeste la foc mic, si in el se caleste ceapa taiata marunt, usturoiul taiat bucatele, ardeiul iute si ghimbirul.

Cand rosiile s-au muiat bine de tot si sosul se poate omogeniza, atunci adaugati orezul fiert, pestele, coriandru, ouale taiate sferturi.



 Amestecati totul si inchideti focul. Se serveste cald, cu putin iaurt alaturi.




 Sincer, mi-a placut foarte mult aceasta mancare aromata, insa mi s-a parut mult mai buna fara iaurt.


Pofta buna! :)

2 comentarii:

  1. Nu am mancat niciodata,dar imi place cum arata.Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu, pana acum. Dar mi-a placut mult de tot! Cui ii plac mancarurile exotice si aromate, poate incerca.

      Pupici!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).