joi, 5 aprilie 2012

Wok ceramic Peterhof (tigai ceramice,1)

Zilele trecute taică'meu a cumpărat o tigaie cu strat ceramic de la un magazin de cartier. Italiană, nu din acelea ieftine și nici chinezești. După ce am gătit câte ceva în ea, să văd și eu cum "funcționează", n-am avut astâmpăr până nu mi-am comandat de pe net încă vreo câteva tigăi, oale și un wok, ceramice, însă nemțești,pornind de la premisa ca nemții nu fac lucruri de mântuială.

Avantajele tigăilor cu strat ceramic sunt multe: nu se lipește mâncarea, uleiul nu se înfierbântă ca la o tigaie obișnuită, se poate găti cu mai puţină grăsime sau cu mai puţină apă, aproape ca la aburi.
Dezavantajul este unul singur: nu puteți găti nici un fel de carne cu os sau altceva de consistenţă mai dură care ar putea zgâria stratul ceramic. Nici măcar pește (am pățit-o deja :)) )

Wokul l-am luat de aici: https://www.megaokazie.ro  la fel ca și pe celelalte tigăi pe care le voi arăta într-o postare viitoare.


Ochiuri si sniţele la tigaia italiana, ficat cu sos si ceapa, la wok.

3 comentarii:

 1. Sa le folosesti sanatoasa,si sa ne arati bunatati pregatite le ele.Pup!

  RăspundețiȘtergere
 2. Sa le folosesti sanatoasa!
  Dar chiar atata sint de sensibile??? N-as fi crezut.

  RăspundețiȘtergere
 3. @ Multumesc, Dia, o sa gatesc aproape exclusiv in ele de acum inainte! :)

  @vdaiana - intr-adevar, sunt sensibile. Am prajit niste bucati de crap pane si de la o bucata de coada (mie imi place coada de peste prajit) au si ramas doua liniute paralele pe tigaie :) trebuie multa atentie la manevrarea pestelui. Si oricum, nu ai ce sa cauti cu ustensile de metal pe ceramica: doar lemn, plastic sau bambus.

  RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).