miercuri, 18 aprilie 2012

Ciorba radauteana (tigai ceramice, 3)


Pentru 4 portii am folosit asa: 1 piept de pui, un morcov, un patrunjel radacina, 2 cartofi mari, o ceapa, 2 l de supa de oase, sare, piper, patrunjel verde, smantana, 1 ou, 3 linguri de otet, usturoi.

Mai intai am taiat pieptul de pui in bucatele mici si le-am pus la fiert in supa de oase. Dupa ce am curatat si spalat legumele, le-am taiat in bucati mai mici, ca pentru orice supa de legume, si le-am pus la fiert alaturi de carne, dupa ce am spumat fiertura.


Am lasat la foc moale (tigaile ceramice se folosesc doar cu o flacara relativ mica, in orice caz, care sa nu depaseasca diametrul lor) cca 30 de minute din momentul inceperii fierberii, apoi am dat deoparte oala, am scos legumele cu spumiera si le-am pasat pe toate in blender.

Am pus piureul de legume la loc in oala, am asezat din nou pe foc si, pana a ajuns la punctul de fierbere, am pregatit dresala din ou si 2 linguri pline de smantana.

La urma am dat sare si piper, am adaugat otetul (se pune dupa gust) iar la urma de tot am adaugat un catel de usturoi taiat foarte marunt. Am lasat sa mai dea cateva clocote (asta inseamna inca cel mult un minut), si imediat dupa ce am inchis focul am presarat patrunjelul verde, tocat.

Cand am servit, am mai adaugat putin patrunjel proaspat in farfurie. Cine doreste, mai poate adauga smantana in ciorba si o poate servi cu ardei iute.

Pofta buna! :)

Oala ceramica folosita:

4 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).