sâmbătă, 3 martie 2012

Macaroane cu branza

Este o mancare a copilariei mele, o mancare de seara, dulce.

In forma ei simpla, pentru fiecare portie, o mana de macaroane sau alte paste pe care le aveti in casa, se fierb in apa (de preferinta fara sare) pana capata consistenta dorita. Se scot din apa si se amesteca de fierbinti cu una-doua linguri de branza de vaci, dulce, si cu una, doua sau trei linguri de zahar tos, dupa gust.

In varianta mai complicata, macaroanele impreuna cu branza se pun intr-o tava termorezistenta la cuptorul incins timp de 15-20 de minute, impreuna cu un sos de smantana subtiata cu lapte, la care s-a adaugat cantitatea de zahar dorita. Sosul trebuie sa acopere macaroanele. Mancarea este gata cand se rumeneste usor pe deasupra.

De buna este buna in ambele variante. Eu o mananc rar, dar nu am niciodata rabdarea de a o mai pune la cuptor.

Pofta buna! :)

7 comentarii:

  1. Sunt pe placul fetei mele.Eu acum am o budinca de paste postata.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Immm mie-mi spui.Ani de zile cand veneam de la facultate in weekend casa si ma intreba ce sa-mi faca de mancare, raspunsul invariabil era, budinca de gris si taietei cu branza.Doar ca la noi taieteii cu branza erau sarati.
    Sa ai o Primavara excelenta si o duminica faina.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Dia, am trecut aseara pe la tine si am gustat din budinca ta. Yummmmmmmy, sa te lingi pe degete, nu alta!

    @Mirela, ma bucur ca e o mancare apreciata de multi copii. Eu ma gandeam ca va trece neobservata postarea asta, dar vad ca m-am inselat :)

    @Micule, asa este, si cand eram studenta mancam macaroane cu branza, doar ca nu acasa, ci la cantina din caminul 6 Martie, de langa Opera. Dar nu avea acelasi gust cu mancarea de-acasa :p

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua,
    Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra despre mama mea, Gabriela Tudorache.Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei.Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
    Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.
    dumitru_gabriela31@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua, Ady.

    Acest blog este unul de nişă, adică are un specific bine delimitat. Promit ca ma voi gandi la o solutie de ajutor.
    Multa sanatate mamei tale. Si eu am o fiinta foarte draga in aceeasi situatie, si crede-ma ca inteleg cazul mai bine decat ti-ai putea imagina.

    RăspundețiȘtergere
  6. LinkEx cu www.retete-culinare.eu ? id officeciupylan

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).