luni, 5 decembrie 2011

Pipote cu piure

E facuta mai demult, dar abia acum mi-am amintit ca nu am postat-o. Am doar pozele finale la ea.

Am folosit o punga de pipote si inimi (merge si putin ficat de pasare), una-doua cepe, o lingura rasa de faina, sare, piper, piure de cartofi, verdeata.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Cand devine translucida se adauga un pahar apa si se pun pipotele bine spalate si taiate in bucati mai mici. Se da un praf de sare. Se lasa sa fiarba totul la foc domol, cu capacul pus. Pana cand pipotele nu sunt foarte moi, nu se scade zeama, ci se mai adauga apa daca este necesar. Cand sunt deja bine fierte, se lasa sa scada apa de tot, pana cand ramane doar uleiul. Se adauga piperul si sare, daca mai este necesar.

Pipotele si ceapa se scot deoparte iar uleiul ramas se amesteca rapid cu lingura de faina si se face un sos adaugand cateva linguri de apa dupa ce faina a devenit usor bruna. Sosul se amesteca cu ceapa si bucatile de pipota.

Se serveste cald, cu piure de cartofi si cu salata de sezon, si cu verdeata proaspata pe deasupra.
Pofta buna! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).