luni, 14 noiembrie 2011

Sos de usturoi

Pentru zilele de post, o portie de cartofi prajiti cu sos de usturoi, cand venim acasa de la serviciu, suna foarte apetisant. Stiu, in poza mai e si un snitel. Optional, fireste :))


Una dintre cele mai simple metode de a prepara sosul de usturoi este urmatoarea: dupa ce curatati cativa catei, ii treceti prin aparatul special pentru usturoi, dupa care ii puneti intr-un mojar (pisător) si zdrobiti bine de tot cu pistilul. Adaugati sare si continuati zdrobirea si omogenizarea usturoiului cu sarea. Dupa aceea puneti apa, putin cate putin, amestecand des, pana cand sosul are consistenta dorita. La urma puteti adauga o lingurita de ulei, daca doriti.

Veti remarca faptul ca la adaugarea apei sosul devine laptos, desi nu contine deloc lapte :)

Cu tot mirosul neplacut pe care il degaja usturoiul, el este un aliment foarte sanatos, are proprietati bactericide, combate raceala, este folositor in bolile de inima si se foloseste la o multime de mancaruri, de la fripturi de pui, la peste si chiar la pizza (daca nu ati incercat, gustati odata pizza cu ketchup si cu sos de usturoi, va garantez ca n-o sa va para rau!)

Asa ca va mai pun o poza de aproape si va urez pofta buna! :)


5 comentarii:

  1. mie personal imi place mult usturoiul...chiar daca e el anti-pupici :D.in bucataria pakistaneza este folosit foarte des in mai toate felurile de preparate.pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu l-as pune si in prajituri daca s-ar putea.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarah, asa e, ai dreptate, e cam anti-pupici, dar tare mai e sanatos.... :p

    Dia, si eu as manca la aproape orice, dar ulcerul nu ma lasa. Totusi mai fac si exceptii :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu adaug si o lingura de smantana! Iese foarte bun!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, Lavinia, dar voiam sa fie o reteta de post :p

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).