marți, 20 septembrie 2011

Tarta bicolora

Zilele trecute am mai consumat un borcan de dulceata de pepene galben. Adica am facut o tarta, dar cum nu mi-a ajuns dulceata aia, am combinat umplutura si cu putina dulceata de visine.


Pentru blat am folosit: un ou, 4 linguri de zahar,o lingurita de praf de copt, un varf de cutit de sare, un praf de scortisoara, 150 g de unt de la frigider, 3 linguri de lapte rece, faina cat cuprinde pt un aluat bun de intins.
Pentru umplutura - 400 g dulceata de pepene galben, 50 g dulceata de visine. Zahar pudra pentru decor.
Aluatul l-am framantat rapid, punand toate ingredientele deodata in afara de faina, pe care am pus-o cate o lingura sau doua, pana cand a devenit un aluat omogen si s-a luat de pe castronul in care framantam. Aluatul trebuie facut repede, sa nu se topeasca untul. Am dat imediat la frigider pt aproximativ 2 ore.


Dupa ce s-a racit bine, l-am scos si l-am impartit in 4. Trei sferturi din el l-am intins direct in tava de tarta unsa cu ulei, atat pe fundul tavii cat si pe margine.


Am umplut tarta cu dulceata.


A patra parte am intins-o pe o planseta si am taiat fâşii pe care le-am pus sub forma de grilaj, insa pentru ca aluatul se mai inmuiase de caldura, unele fîşii s-au rupt :)  Am dat la cuptorul incalzit, la foc potrivit pentru cca 30 de minute.


Dupa ce s-a mai racit, am pudrat cu zahar pudra vanilat, si am servit asa, calduta. A fost o nebunie! :)


Pofta buna! :)


Felia:


5 comentarii:

  1. E sigur o nebunie cu combinatia asta de dulceturi...arata si foarte bine...daca-s prima pot sa iau felia pentru maine dimineata???
    Pupici si o seara placuta!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Petroooo! Cioc, cioc,cioc! Am venit cu felia de tarta, sa o savurezi la cafea! :)

    O zi senina sa ai, pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. yay sigur e delicioasa.tarta mea s-a transformatin rulada dar acum salivez si desi rulada a fost yummy parca imi pare rau ca n-am facut tarta.mai ales cand vad cum arata tarta ta.pupicei

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).