luni, 1 august 2011

Sursele mele de inspiratie culinara - 4

Cum spuneam in episodul trecut, azi a venit randul unei carti foarte bune, dupa parerea mea. Este vorba despre Gospodina si oaspetii familiei de Draga Neagu.


Nu este o carte clasica, gen index alfabetic de retete, ci capitolele sale trateaza masa de nunta, masa de logodna, masa de Revelion, masa in garsoniera, etc., adica are o alta abordare culinara, poate mai putin intalnita printre cartile de bucate, dar are retete foarte bune, mai putin intalnite prin alte parti, si multe sfaturi despre ornamentele unei mese festive, maniere la masa, etc.


O alta sursa de inspiratie este cartea Dulciuri si prajituri, de Ana Elenescu, aparuta la ed. Tehnica in 1951. Nu as putea spune ca e un number one, ca toate retetele ies - nici nu am incercat decat cateva - dar unele sunt intr-adevar bune. Ma gandesc, insa, ca trebuie oarece experienta, ca sa-ti dai seama doar din lectura daca va iesi ceva sau nu prea.


4 comentarii:

  1. Faina,vad ca te invata si alte lucruri...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, e o carte buna, in ciuda anilor. Sau poate tocmai de aceea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoasa "zestre" ai!!!Eu am 108 de reviste Practic in bucatarie si am spus ca le las mostenire fetelor,si ele incep sa rada...aparte blogul,care l-am facut tot pemtru ele...cu retete "ca la mama acasa"....dar ele nu stiu cat sant de importante !!!!Si cu timpul care trece,devin piese de anticariat...
    Atunci cu o carte din 1951...astept "noi" retete si bunatati nemaiauzite!
    Te pup si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Petronela, ai dreptate, o sa ma straduiesc sa fac retetele alea care astazi nu se mai stiu :) Da.. unele lucruri desi noua ne par contemporane, devin piese de anticariat :D

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).