miercuri, 3 august 2011

Apricot Sundae

Pentru campania de pe gustos.ro am pregatit in mod special o inghetata Sundae. 
Ingrediente: 500 ml de frisca din smantana, 5-6 caise mari, proaspete si 6 linguri de zahar (sau 200 g de gem), 2 lingurite de gem pentru toping.

Daca aveti caise proaspete, le curatati de samburi si le pasati ca un piure cu o furculita, eventual la blender, apoi le mixati cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Daca aveti gem, il fluidizati cu 2-3 lingurite de apa si il incalziti punand borcanul intr-un vas cu apa fierbinte. 
Eu nu am avut gem, dar mi s-a parut ca gemul e mai aromat, asa ca am facut un sirop dintr-un pahar de apa si zahar, apoi am adaugat caisele si am fiert pana cand a scazut bine de tot. La urma am dat gemul rezultat printr-o sita ca sa fie omogen.

Scoateti cateva linguri de frisca din cantitatea totala pentru ornat, apoi mixati la viteza mica frisca ramasa impreuna cu piureul de fructe sau cu gemul incalzit, turnand cate putin, pana cand se termina toata compozitia.

Dati la congelator pentru cateva ore, sau cel mai bine lasati peste noapte sa inghete. Cand serviti muiati lingura cu care portionati in apa calda de fiecare data cand scoateti cate o bucata de inghetata, pe deasupra ornati cu frisca ramasa si cu putin gem de caise.

Este o inghetata simplu de realizat, de efect si foarte gustoasa. Aroma de caise este mai intensa la varianta cu gem decat la aceea cu fructele proaspete.
Pofta buna! :)

3 comentarii:

  1. Buna dimineata!
    Toata lumea te provoaca! :))
    Eu te provoc cu pui si prune.
    Ce zici?
    Te invit cu mare drag la "Dulce Romanie" luna august.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Teo, ma bucur ca-ti place, hai la o portie dubla! :)


    Gaby, multumesc mult de tot pentru invitatie, vazusem postarea ta si chiar stiu foarte bine ce am de gand sa pregatesc, este cu pui, si sper din tot sufletul sa-mi iasa :)

    O zi frumoasa tuturor!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).