marți, 12 iulie 2011

Tocanita de cartofi cu ciuperci

E o mancare foarte simpla si usoara, daca vreti, poate fi chiar de post, insa eu de obicei o fac cu sos de smantana.

Am folosit cam 5-6 cartofi mijlocii, cateva ciuperci de padure, de tip champignon, o ceapa, sare, piper, zeama de lamaie, verdeata, ulei, smantana sau bulion.
Mai intai am curatat si spalat ciupercile care erau aduse din padure in acea zi.

Apoi le-am stropit cu putina zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca la fiert.
Am curatat cartofii, i-am taiat in bucati mai marisoare si i-am lasat in apa rece. Am curatat si spalat ceapa, pe care am tocat-o marunt si am pus-o la calit in ulei direct in tigaia in care urma sa fac mancarea.

Dupa ce a devenit transparenta, am pus cartofii si am adaugat apa sa-i cuprinda peste tot, apoi am lasat la foc mic sa fiarba inabusit. Dupa 15-20 de minute de clocot, am adaugat ciupercile taiate si am lasat in continuare inca 10 minute sa fiarba, in acelasi timp potrivind de sare si piper. Daca mai e nevoie de apa, se mai adauga. La urma am inchis focul de la aragaz, am pus o lingura de smantana, am amestecat, si am presarat verdeata tocata pe deasupra. Am pus capacul si am lasat sa se racoreasca mancarea.

Inainte de a servi, am amestecat verdeata in toata mancarea.

In farfurie, am mai adaugat o lingurita de smantana proaspata. Pentru varianta de post se poate adauga putin bulion in loc de smantana, odata cu ciupercile, la fiert.
Pofta buna! :)

3 comentarii:

  1. mancare de cartofi am mancat,mancare de ciuprci asemenea dar cele doua ingrdiente combinate niciodata.cred ca este super mancarea asta,chiar ma gadesc ce gust are :D
    o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarah, mie mi-a placut de prima data de cand am mancat-o, prin 1995 in casa unei doamne in varsta, care a crescut la pension, cum era candva. Cu bulion iese buna de tot, dar mie nu-mi prieste la stomac rosia fiarta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am să o incerc cred că e delicioasa

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).